1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Министрите са единни за АЕЦ „Белене”АЕЦ Белене

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков показаха единение на позицията за проекта „Белене”, съобщи Дарик радио.

Централата има бъдеще, ако цената на тока, на която ще се продава навън, ще е изгодна за държавата. Отговор на този въпрос се очаква да даде консултантската група Ейч Ес Би Си банк, с която в понеделник ще бъде подписан договор. „С това проектът влиза в своята ясно определена посока и въз основа на заключението на консултанта ние ще вземем политическо решение”, каза министър Трайков.

Премиерът коментира, че нишката в комуникацията между министър Дянков и министър Трайков се е била скъсала. „Когато се възложи на вицепремиер или министър задачата, той не е едноличен играч, има екип и за да не се допускат повече грешки, направихме комисия от експерти на финансовото министерство и министерство на енергетиката”, каза премиерът. Той добави, че министър Трайков пряко отговаря за проекта.

Относно ситуацията с освобождаването на шефа на НЕК Красимир Първанов, Бойко Борисов заяви, че решението ще бъде взето, след като преди това се събере бордът на Българския Енергиен Холдинг.


10.04.2011, 14:22 Автор: dariknews.bg


Тагове: АЕЦ Белене, решение

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center