1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
БЪЛГАРИЯ

Пожар изпепели 2000 дка горипожар

Над 2000 декара иглолистни гори над село Гостун в Родопите бяха изпепелени от пожар. Огънят лумнал край селището, което е част от община Банско, към 17 ч. в събота. Това съобщи кметът на община Банско Александър Краваров, цитиран от Дарик радио. Стихията е унищожила насаждения от бял и черен бор, смърч и ела.

Ограничен, но все още неизгасен, е пожарът в община Банско, съобщи по обед пред Дарик Краваров. По думите му огънят бушува в трудно достъпен район, което затруднява гасенето му. Кметът на Банско заяви, че не допуска пожара да е умишлен. Според него до инцидента е довела човешка небрежност или от овчарите, или от работници.

10 пожарни коли и 500 служители на пожарната са се включили в потушаването на огъня. С огнената стихия се борят пожарникари от РС ПБС-Разлог, доброволци от Добринище, служители на ДГС в района, мобилизират се и други налични сили. Хеликоптер на „Гранична полиция” е прелетял над пожара, за да се изясни ситуацията.

Голям пожар горя и близо до българо-македонската граница - в местността „Белтоко”, Община Петрич, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в МВР. Огънят обхванал 500 декара предимно сухи треви, папрат и приземно - в широколистна гора.

10.04.2011, 13:00 Автор: dariknews.bg


Тагове: пожар, гори, Банско

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА