1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Деца рисуват космосаМакет на Слъневата система
Още снимки тук

Повече от 1500 деца от цяла Варненска област участват във фестивала "Човек и космос", организиран от варненската обсерватория. Той е посветен на 50-годишнината от полета на Юрий Гагарин и днес беше открит с изложба на рисунки, макети на космически кораби и планети, дело на деца от детски градини и ученици от 1 до 12 клас.

Част от събитието е и артистично-музикална програма, в рамките на която днес децата представиха песни и стихотворения, посветени на звездите, космоса и историческия полет на Юрий Гагарин. Най-добре представителите се получиха специални грамоти, а за всички деца са предвидени сертификати за участие във фестивала "Човек и космос". Плакети ще получат училищата, чиито възпитаници са най-активни в рамките на феста.

Официалното откриване на фестивала е на 12 април пред Пантеона в Морската градина. Ще бъдат поднесени цветя на алеята на космонавтите, децата ще пуснат балони с хелий, а макети на ракети и хеликоптери ще бъдат пуснати от клуб по авиомоделизъм.

  Специални гости ще бъдат кметът на Варна Кирил Йорданов, областният управител Данчо Симеонов, началникът на инспектората по образованието Йорданка Атанасова, директорът на летище Варна Димитър Костадинов. 

10.04.2011, 12:54 Автор: Силвия Неделчева


Тагове: деца, фестивал, космос

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА