1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Фалити грозят 25 на сто от хлебаритеХляб

Поне 20-25 на сто от производителите на хляб, хлебни и сладкарски изделия ще фалират или сами ще се откажат от бизнеса заради новите изисвания, въведение от Агенцията за безопасност на храните (АБХ). Това прогнозира председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите – Варна Иво Бонев. Стандартите са толкова строги, че някои от тях дори в Европейския съюз са по-либерални, коментира браншовикът. 

Той поясни, че до 15 юни всички производители трябва да се пререгистрират в новата структура. За търговците пък този срок бил 15 септември.

В момента във Варна официално функционирали 382 ситничарски и сладкарски обекта. Около 10 000 пък били местата за търговия на хляб, хлебни и сладкарски изделия. Тези, които отговарят на всички изисквания, ще бъдат пререгистрирани веднага. На останалите ще се правят предписания и ако не успеят да ги изпълнят, ще се затварят, поясни Бонев. Той предположи, че никак няма да е малка бройката на онези, които ще се откажат от професията доброволно на етап пререгистрация.

Проверките на инспекторите от АБХ тръгват в понеделник. 


08.04.2011, 19:29 Автор: Десислава Максимова


Тагове: хлебари, фалит

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics