1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СВЕТЪТ

БГ мафията превзе ”Червени фенери”фенери

Българската мафия унищожи образцов квартал на Червените фенери в германския град Дортмунд, превръщайки го от социален проект за пример в целия Европейския съюз в арена на престрелки и тежки престъпления, пише британският вестник "Индипендът".


Социалният експеримент започнал преди близо десет години, когато германските власти взели решение да изкоренят проституцията от улиците на индустриалния град Дортмунд. С подкрепата на общинския съвет част от занемарената улица "Равенсбургер" била превърната в 300-метров участък на Червените фенери. Властите дори въвели помещения, наречени "Къщи на пиленцата", в които жриците на любовта практикували най-старата професия. В близост бил създаден и католически център за консултации, в който мнозина лекари помагали на нуждаещите се.


Проектът пожънал такива успехи, че делегации от цяла Европа посещавали града, за да взимат пример от т. нар. "дортмундски модел". Градският съвет по-рано тази седмица обаче се преклони пред огромния обществен натиск и затвори "червения участък" на улица "Равенсбургер". "Хората се страхуват да водят децата си на училище", заяви пред репортери кметът Улрих Зирау.

Според местните власти проектът работел безупречно до 2007, когато най-бедните държави в ЕС- Румъния и България, влезли в Евросъюза. В резултат на тяхното присъединяване стотици български проститутки пристигнали в града заедно с групировките, които ги контролират. Дортмунд станал арена на ежедневни престрелки, а организираната престъпност се увеличила драстично. Градът днес е дом на близо 700 регистрирани жрици на любовта, голяма част от които са от български произход. По тази причина католическият център за консултации изпратил свой служител в балканската страна, за да разследва причината за тяхното емигриране в Германия. Неговото заключение обаче било изненадващо. "Повечето жени живеят в много по-мизерни условия от тези в Дортмунд", установил служителят след посещението си.

08.04.2011, 12:23 Автор: БГНЕС


Тагове: мафия, проститутки, ЕС

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА