1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

На колене пред застрахователите

Застрахователи притискат клиентите си да подписват споразумения за по-малки суми
Хората се страхуват да си търсят правата в съда, защото не вярват, че ще спечелят


застраховки

Хората не вярват, че съдът може да принуди някоя застрахователна компания да плати пълния размер на отказано или намалено обезщетение. На това мнение са юристи и експерти, до които "Позвънете: ВестникЪт" се допита.

"Повечето застраховани се страхуват да заведат дела в съда, защото са убедени, че ще се влачат с години по съдилищата и накрая няма да постигнат нищо. В крайна сметка се съгласяват на обидно малки суми, за да не останат "с празни ръце". Това каза за "Позвънете: ВестникЪт" адвокатът по застрахователни дела Емил Трифонов.

"Компаниите разчитат именно на тази реакция у хората и умишлено предлагат по-малко пари дори от тия, които се полагат на пострадалия според сключения договор. Другата "врътка", която правят, е, че карат търсещият обезщетение да подпише споразумение за определена сума, което впоследствие му отнема възможността да претендира по-високо обезщетение по съдебен ред. При евентуално дело застрахователят използва въпросното споразумение като доказателство за извънсъдебна спогодба и в 90% от случаите се отхвърля искът", обясни друг застрахователен адвокат Орлин Димитров.

Подброности четете в книжното тяло на вестника.

07.04.2011, 21:52 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: застрахователи, съд, претенции

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics