1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Наркоман пое свръхдоза да не го арестуват

Повече от 5 грама дрога откриха в дома на дилър


наркоман

Лекарите от токсикологията Военноморска болница Варна спасяваха 27-годишен наркоман, който пое свърхдоза хероин, за да не го арестуват.

Полицаи от Първо РПУ във Варна причакали снощи 28-годишният Х.К., за който имали предварителна информация, че продава дрога. При операцията заедно с него са задържани и 8 от клиентите му. Единият от тях глътнал пред полицаите двете пакетчета с хероин, които купил минути по-рано. Наложило се патрулката да го откара по спешност в болницата, за да спасят живота му след свръхдозата.

Освен дилъра в ареста са и още двама от клиентите му заради криминалните им досиета. Останалите петима наркомани, които били на мястото, са разпитани и освободени. Те ще бъдат привлечени само като свидетели по делото, каза зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

След задържането на дилъра разследващите са направили обиск в дома му. Там открили още близо 5 грама хероин, барбитурати и синтетична дрога, допълни директорът на ОДП комисар Димитър Димитров. Той обясни, че арестантът е регистриран няколко пъти в полицията за различни престъпления и вече е бил осъждан.

09.02.2011, 13:38 Автор: ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА


Тагове: наркоман, дилър, арест

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics