1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Дават 370 000 лв. за улиците в Константиноводупка

370 000 лева да отпусне варненската община за ремонт на улиците в село Константиново, решиха съветниците от комисията по архитектура. Средствата ще се използват за полагането на натрошена каменна настилка, а източникът им ще бъде бюджетът за рехабилитация на пътната мрежа, чийто размер е 8,5 милиона лева. Подпомагането било наложително, тъй като селото отдавна не е получавало помощ от община Варна, заради което и местните хора се замисляли за референдум за връщането му в границите на община Белослав. От парите за рехабилитация да се отпуснат средства и за огромни дупки на ул. "Рали Мавридов", гласуваха още местните парламентаристи.
Решенията им обаче не се възприеха толкова добре от шефа на дирекцията за инженерна инфраструктура Стоян Димитров, който отбеляза, че средствата се разпределят така сякаш бюджетът за пътища е 20 милиона. 200 000 лева са предвидени за закърпване на големите дупки в селата Константиново, Звездица, Тополи и Каменар, информира Димитров. Над 1 милион лева пък са отделени за подобряване на състоянието на вътрешно кварталните улици
Общината ще се опита да съдейства и за разрешаване на проблем с канализацията на ул. "Академик Курчатов" и ул. "Безименна" във Варна. Заради невъзможността й да поеме по-голямо количество вода, при дъждове в района на първата улица се образувала огромна локва. До края на май администрацията ще трябва да пресметне колко средства са необходими, за да се вземе решение.
Ще се проучи и кой е отговорен за невъзстановена асфалтова настилка на продължението на ул. 4-та в местността Св. Никола, за да може да се изисква отстраняване на пропуска. Администрацията ще трябва да даде сведения и какво се предвижда да бъде построено в междублоково пространство в кв. "Левски". Притесненията на живеещите там са, че ще останат без зелени площи и детска площадка. Според сведенията, които са получили хората, парцелът е предвиден за инвеститора, който ще изгради новата сграда на Началното училище "Васил Левски". Съветниците се ангажираха, след като разберат какво точно ще се строи, да известят хората.

07.04.2011, 16:23 Автор: Милена Радойчева


Тагове: улици, ремонт, канализация

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА