1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Е.ОН търси 1,9 млрд. от клиенти

Заради грешка близо 100 потребители получиха известия за по 19 млн. лева задължения
Ужасен пенсионер от Долни чифлик викал Бърза помощ, вдигнал кръвно над 200


Е.ОН

Сума над 1,9 млрд. лева за ток очаква Е.ОН на хартия. До абсурдната ситуация се стигна заради грешка, в резултат на която 98 клиенти на компанията са получили ужасяващи известия за задължения в порядъка на 19 милиона лева всеки, като разликите се изразяват в последните три от осемцифрените суми. Става въпрос за уведомления, изпратени на хора, които не са платили дължимите сметки за еленергия до края на март. Проста сметка води до първоначално споменатата сума.

 Объркването се е получило заради грешно форматиране на цифрата, представляваща реалната сметка, в дата, обясниха от електроразпределителното дружество. При прехвърляне на информацията от разплащателната сметка към системата за печат с грешно кликване се е променил форматът на това поле, заяви Мария Димитрова, директор на Дирекция "Обслужване на клиенти" в енергийния доставчик.

 Отговорността е на един човек, който ще бъде наказан, обясниха от електроразпределителното дружество. След установяване на грешката, на всички хора, които са оставили телефон за обратна връзка, е било прозвънено, твърдят от Е.ОН. За проблема се обяснявало и на тези, които са се обадили в компанията. От пресцентъра й информираха, че не е издавана фактура на стойност над 19 милиона лева. Всяка сметка на битов клиент, надхвърляща 300 лева, пък се проверявала повторно. Грешните известия представляват 0,1% от всички изпратени, чийто брой надхвърля 82 000, уточняват още от дружеството, което поднесе извинения за грешката.

Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт

06.04.2011, 22:29 Автор: Милена Радойчева


Тагове: Е.ОН

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics