1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Убийство от Варна влезе в учебник

Топследователят Ботьо Ботев изпипва разследването
Отпечатък от пръстен на клепача на жертвата ”закова” убиеца


убийство

Разкриването на убийството на съпругата на варненския сарафин Влади Ковачев - Анелия, е първото от морската столица, влязло в учебниците по криминалистика, казаха за "Позвънете: ВестникЪт" юристи. Начинаещите следователи изучават начина, по който експерти и криминалисти успяват да докажат вината на истинския убиец пред съда.

 Според близки до разследването следователите били сигурни още при първия оглед на жилището, където е станало убийството, че съпругът Влади Ковачев е виновен, но трябвало да бъде доказано.Анелия Ковачева беше убита брутално на 11 март 1995 година в семейното им жилище на ул. "Петко Каравелов" в центъра на Варна. Същата вечер Влади Ковачев занесъл на ръце съпругата си в спешния център и казал на лекарите, че паднала в банята.

"Това разследване с право се изучава от криминалистите, защото за много кратко време с общи усилия успяхме не само да разкрием кой е убиецът, а и да го докажем по неоспорим начин", спомня си съдебният патолог д-р Вилиян Доков. "Много са нещата, които доведоха разследването до успешен край, но най-важните наистина заслужават особено внимание", каза медикът.

Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"

06.04.2011, 22:25 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: Влади Ковачев

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: