1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ТЕМАТА

Камерите ловят само варненци

В 98 на сто от случаите с актове са местни шофьори
В същото време няма тротоари за пешеходците в града


тротоар

Общинска полиция глобява за неправилно паркиране само варненски коли, научи "Позвънете: ВестникЪт". Това е факт в поне 98 процента от случаите на санкционирани на база видеонаблюдението автомобили. Само две коли с пловдивска и софийска регистрация са с написани актове от Общинска полиция-Варна, признаха самите служители на звеното.

 Всички останали били с варненски номера. Нелепият довод е, че униформените нямало как да търсят из страната нарушители, за да им връчват актове за по 20 лева. Наш репортер видя с очите си тетрадка, в която са описани номерата на регистрационните табели на автомобилите, подлежащи на глоба след снимка от камерите и наистина сред тях колите са само варненски.

 С това варнeнската Общинска полиция влиза в списъка на "най-толерантните". Изестна е практиката в другите градове, дори при най-малкото нарушение да се санкционират първо автомобилите в с чужда регистрация, коментират препатили шофьори. Според статистиката общинските служители глобяват средно по 15 шофьори на автомобили на ден за нарушение при паркиране, заснето от камерите за видеонаблюдение.

Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"

06.04.2011, 22:22 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: Общинска полиция, паркиране

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: