1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ТЕМАТА

Пускат каруците пак в центъра

Дават ”паяците” и скобите на ”Паркинги и гаражи”, за ”синята зона” трябвали 10 г.
Бранят от репатриране личните лекари със специални преференции за паркиране


Варна

Каруците влизат пак в центъра на града. Това предвижда чисто новата наредба за организация на движението на територията на община Варна. На практика новите текстове противоречат със съществуващата наредба за обществения ред. В нея е записано, че от началото на 2009 г. се забранява движението на животинска тяга в цялата община - включително и съставните села.

 С новия нормативен акт обаче каруците ще могат да се движат навсякъде, ако са регистрирани. Предвижда се те да се третират като обикновени пътни превозни средства, но вместо в КАТ ще се регистрират в районните администрации по местоживеене. След това каручките ще разполагат и с талон, а трябва и да се преоборудват съгласно изискванията на Закона за движение по пътищата и с престилки за животинските опадъци.

Председателят на транспортната комисия и един от идеолозите на новата наредба Красимир Маринов остана откровено изненадан, че от 2009 г. превозни средства с животинска тяга във Варна не се допускат. Той отбеляза, че този текст вероятно е сложен, за да регламентира движението на файтоните, които са атракция за туристите. Маринов не изключи възможността в крайна сметка целият текст да отпадне при одобрението на нормативния акт на сесия на Общинския съвет.

Подробности четете в книжното тяло на "Позвънете: ВестникЪт"

06.04.2011, 22:17 Автор: Десислава Максимова


Тагове: каруци, Наредба движение

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА