1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Общинар гръмна с подкуп

Задържаният – шеф на местните ревизори
Поискал парите от транспортна фирма


Арест


Спипаха общинар с 2000 лева подкуп. Свилен Дойчинов е началник на отдел ревизионен контрол в дирекция „Местни данъци и такси“ в община Варна, научи „Позвънете: ВестникЪт“. Арестът е извършен вчера около 17,30 часа на ул. „Царевец“ до сградата на кметство „Приморски“ в града. Маркираните пари са открити в жабката на личния му автомобил - тъмночервен „Опел Корса“ с търговишка регистрация.
Дойчинов поискал сумата от собственик на транспортна фирма, занимаваща се с товарни превози, уточниха близки до разследването. Изнудваният бизнесмен е от Варна и най-вероятно става въпрос за покриване на нередности, открити при ревизия. Полицията реагирала светкавично след сигнала, подаден от потърпевшия. По непотвърдена информация 2000 лв. са част от искания подкуп, а не цялата сума.Задържаният е дългогодишен служител на общината и досега не е бил засичан в нарушение, научи още „Позвънете: ВестникЪт“.
„Всичко стана пред очите ми. Двама цивилни го събориха по лице на земята и му сложиха белезниците зад гърба. Доста време стоя така и после го вкараха във входа на блока“, разказа за „Позвънете: ВестникЪт“ очевидец на ареста. Дойчинов бе изведен около 18,15 часа от входа и отведен до автомобила си. Претърсван е бил всеки сантиметър на опела.
Общинският служител Свилен Дойчинов е в ареста на второ РПУ за 72 часа.
Това е вторият скандал, който раздира данъчната служба на общината в рамките на по-малко от година. Преди по-малко от шест месеца стана ясно, че чиновничката Корнелия Петкова е източила половин милион от данъците на варненци. Тя приемала на ръка суми от граждани и фирми с обещанието лесно и бързо да им плати дължимите налози. Срещу парите Петкова издавала и бележки с подпис и печат на общината. Вместо да внесе данъците в местната хазна, обаче, чиновничката ги прибирала в джоба си. Въпреки че в общината отдавна надушили за злоупотребите й, тя така и не била уволнена. Петкова напуснала необезпокоявано местната администрация. Фактът, че прегрешенията й са установени, обаче с нищо няма да помогне на ужилените над 400 граждани. Партидите им за данък сгради и такса смет ще си стоят отворени, докато не си платят повторно налозите. По случая „Корнелия“ в момента тече съдебно производство.

08.02.2011, 20:32 Автор: ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА trankova@vestnikat.bg


Тагове: община, подкуп, местни данъци

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА