1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КАСИКОВ`ЪТ

До Констанца и назадКонстанца

Румънско печатно издание е взело, че се възмутило от сивия български пейзаж и милионите дупки по пътищата, на които се натъкват така милите ни румънски туристи по пътя за любимите им черноморски курорти, стана ясно преди дни.  Същите румънци, които си носят суха храна от вкъщи и не харчат нито стотинка извън предварително платените нощувки на преференциални цени в родните хотели. 

Братята мамалигари, които принципно са най-доволни от включването на България и Румъния в ЕС (щото извинете – да правиш пари в Румъния и да си ги харчиш в България си е жива далавера), сега и претенции взеха да имат! И тъй като Касиков`Ът е тотален шовинист и патриот, днес жегнат от черния PR, направен от братята румънци, мигновено пуска 

Всъщност за Румъния бих могъл да пусна серия от пътеписи. Да разкажа за китния трансилвански град Дева (по-грозен дори от Лом), в който ми взеха 75 евро за нощувка във вмирисана стая с прогнила още от времето на ранния Чаушеску ламперия и хигиена, за която по-добре да не говорим. Ще спомена само, че след като най-накрая заспах, се събудих при местенето. Дървоядите бяха приключили с бюрото и ме местеха, за да се заемат с леглото ми...)

Или с умиление да си припомня как в Констанца поискахме да ни поръчат пица по телефона (все пак не знаем румънски) и милата администраторка ни обяви цена от 25 евро на пица, която след 5 минути си закупих от заведението зад ъгъла срещу 6 евро. 

Друго интересно за румънците. Масово пият бяло вино разредено 1 към 1 с газирана вода и слушат ужасна музика (представете си Веселин Маринов на 80 г., пеещ на румънски). А когато на едно традиционно мъжко тържество по случай раждане на дете, след 6 часа стоене „на празна ясла” (разбирай вино и сода без мезе), най-сетне решиха да сложат „мезе” на масата, познайте какво представляваше то?! -  Буца сирене, два домата (ненарязани) и един хляб (цял). Ех, как „замезихме” само! Само стар вестник липсваше да се заформи аграрното замезване по образец. 

Що ли ви ги говоря всичките тези работи? Щото Касиков`Ът ходи на гости на местен мастит бизнесмен тогава и това е луксозната черпня в Румъния! Не че сте се разбързали да ходите на гости във Влашко. Ама малко от малко да добиете и вие представа за съседната ни страна, дето за нищо не става, но претенции има, за жалост с право, щом говорим за нашите пътища. 

Иначе дай му на румънеца бяло вино с газирана вода, хляб и сирене и му гледай сеира.

04.04.2011, 21:01 Автор: Борис Касиков


Тагове: Констанца, дупки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА