1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Господинова от сутрин до вечер в залата

65 лекоатлети готви треньорката в СК ”Евър”
Гонят нормативи за Европейско и Световно първенство


Цонка Господинова

Общо 65 лекоатлети подготвя в СК "Евър" Цонка Господинова, една от най-преданите и емоционални треньорки във Варна. При нея се готвят 25 души от спортно училище "Г. Бенковски" и още 40, които учат в други учебни заведения. Те използват за тренировки главно закритата лекоатлетическа зала "Локомотив". Тя бе открита в началото на 2009 г. и приюти няколко спортни клуба, между които и "Евър". "От сутрин до вечер съм в залата. Информацията, че сме гонени оттам, няма нищо общо с истината", уточни Господинова пред "Позвънете: ВестникЪт". Тя прекарва близо 10 часа дневно в "Локомотив", където тренира възпитаниците си. На обществени начала й помагат Крум Крумов и Добрил Николов. "Това ми е работата. Обичам си я и не ми тежи, въпреки че й отделям толкова много време", сподели Господинова.

 Тя призна, че би било хубаво в скоро време да бъде открит лекоатлетически стадион "Младост", тъй като за състезанията през топлите месеци от годината е по-добре да се подготвят навън. "Така състезателите по-лесно ще се адаптират. Освен това за специфични дисциплини като 400 метра с препятствия зала "Локомотив" не е подходяща. Това, че подготвяме някакви бунтове по време на междуучилищните състезания, обаче не е вярно. Та аз нямам нищо общо с тези състезания, как мога изобщо да готвя нещо. Аз подготвям състезатели за високо спортно майсторство", сподели Господинова.

 На 25 април нейната възпитаничка Снежана Грудева ще участва на международен турнир в Анкара, поканена от родната федерация. "Предстоят ни няколко турнира като "Нови звезди" в София, "Международен атлетически ден" в Сливен. На 20 април е и надпреварата в памет на Цветанка Христова в столицата. На всички тях ще гоним призови места", каза още Господинова пред "Позвънете: ВестникЪт". Най-важните състезания обаче са през юни - държавните първенства за младша и старша възраст. Там възпитаници на Цонка Господинова ще преследват покриване на норматив за предстоящите Балканско първенство за младша, Европейско за старша и Световно за младша възраст.

 В заключение Господинова сподели, че е оптимист за развитието на българската лека атлетика. "Аз винаги вярвам, че ще вървим нагоре. За това работя толкова усърдно", заключи треньорката, която от дълги години е в залата.

01.04.2011, 22:38 Автор: Йордан Фотев


Тагове: Цонка Господинова

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: