1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Янко Станев на прокурор

Зам.-председателя на местния парламент нападнал Валерия Ангелова
Ябълката на раздора била любопитство за фондация ”Владиславово”


Янко Станев

Съветничката от БСП Валерия Ангелова даде на прокурор зам.-председателя на Общинския съвет Янко Станев /ДПС/, научи "Позвънете: ВестникЪт". На 1 април, не на шега, червената дама депозирала жалба в Окръжна прокуратура срещу шефa на бюджетната комисия.

"Жалбата е подадена в късния следобед на петък в деловодството на Окръжна прокуратура. Има входящ номер. Ще бъде образувана проверка и след приключването й може да кажем дали ще има предварително производство срещу Янко Станев или не", потвърди за "Позвънете: ВестникЪт" окръжният прокурор на Варна Валадимир Чавдаров. Самият текст на документа е публикуван на профила на съветничката във Фейсбук, по думите й с оглед на нейната защита.

Причината за конфликта между двамата се оказала фондация "Владиславово". На последната комисия "Собственост и стoпанство" по инициатива на Ангелова беше взето решение да се проследят взаимоотношенията на фондацията с ДКЦ "Чайка", където е наемател. Според съветничката това е подразнило Станев и той се конфронтирал с нея в стаята на пресаташето на ОбС...

/Целият текст на материала, включително реакцията на Янко Станев, ще намерите в печатното издание на "Позвънете: ВестникЪт"./

Vestnikat.bg публикува пълния текст на жалбата на общинската съветничка, поради нейната фундаментална уникалност, без никаква редакторска намеса! Заличени са единствено личните данни на г-ца Ангелова!


ДО
ВАРНЕНСКА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА

ЖАЛБА
ОТ
ВАЛЕРИЯ АЛЕКСАНДРОВА АНГЕЛОВА
ЕГН

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ПРИ ОБЩИНСКИ
СЪВЕТ ВАРНА, МАНДАТ 2007 – 2011Г.

СРЕЩУ:

ЯНКО ПЕТРОВ СТАНЕВ
ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ПРИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ
ВАРНА

УВАЖАЕМИ ОКРЪЖЕН ПРОКУРОР,

Подавам настоящата жалба в качеството си на общински съветник при Общински съвет – Варна, мандат 2007г.-2011г., избрана от листата на ПП „БСП”. Причините за подаване на настоящето се състоят в следното: на заседание на Постоянна комисия „Собственост и стопанство”, проведено на 31.34.2011г. от 10.00 часа бе поставена за разглеждане точка, касаеща приемането на отчет и баланс на „ДКЦ ЧАЙКА” ООД за 2010г. При разглеждането на документацията на дружеството повдигнах въпроса за дължими суми към „Фондация Владиславово”.

След като изслушахме отчета на д-р Манушева, отбелязах пред присъстващите, че според отчета ДКЦ “Чайка” има просрочени вземания от фондация Владиславово” в размер на 37 581 лв. Според преписката към представения отчет сумата следва да бъде прихваната по договор за сметка на извършени строително монтажни работи. Попитах дали Фондацията е строителна фирма, както и възможноли е юридическо лице с нестопанска цел да извършва подобна дейност.

Д-р Манушева се опита не особено ясно да обясни, че фондацията е наела фирма за своя сметка за извършване на основен ремонт на сутерена на ДКЦ-то. Поясних, че ако е извършван основен ремонт е трябвало да има съгласие на общински съвет, тъй като той играе ролята на общо събрание. Контрольорът на дружеството посочи , че имало някакво решение на общински съвет неизвестно за мен. Поради видимото притеснение на д-р Манушева, направих процедурно предложение да ни се представи цялата преписка по казуса, което беше допълнено от колегата Орлин Симеонов , като в резултат комисията взе решение тази преписка да ни бъде предоставена в 7мо дневен срок.

По късно същият следобед някъде между 14.00 и 15.00 часа отидох в стаята на пресаташето на общински съвет София, в момента не мога да посоча второто и име. Помолих Катя Граматикова и Велина – секретарката на Г-н Апостолов да ми помогнат да намеря кореспондеция от 2008г. между бившия председател на Общински съвет – Варна и министерство на отбраната, в която бе обективирано искане за замяна на терена на съществуващият „ЗООПАРК- ВАРНА” /който попада в територия публична държавна собственост/ с имот, собственост на министерство на отбраната. Преписката касаеше права и заонни интереси на мой клиент и приятел, на който обещах да извърша справка, тъй като аз бях писала писмото до министерството. Докато извършвах преглед на кореспонденцията за 2009г., която ми предостави секретарката на председателя, в стаята на пресаташето беше и колегата Цанко Цветанов.

След около половин час, докато разговаряхме тримата лицето Янко Станев излезе от кабинета на Г-н Апостолов и влезе в стаята. Първо ме попита защо не съм го питала лично за фондация „Владиславово” и че той щял бил да ми обясни. Аз му отговорих, че доколкото си спомням от миналото лято от публикации в медиите той същият е заявил, че няма нищо лично с тази Фондация. После започна да ме пита какви разследвания си позволявам да правя , а аз му отговорих, че си е моя работа. След това започна да ми обяснява приблизително „антифашистите винаги обърквали нещата, като не получавали това което искат”, „че ДПС били много по отмъстителни от БСП”, че на изборите щяло да стане ясно. Заяви ми, че щели да ме разпитват за административните дела на които съм се явявала от името на „Градски транспорт” ЕАД, а аз му отговорих, че трябва да се обади и на Емил Радев или на адв.Мая Андреева ако ще си говорим по тази тема.

Докато се изразяваще ме гледаше бих казала ехидно и държеше в дясната си ръка покана за ЖСК СПАРТАК, с която прорязваше врата си около небръснатата си шия – там където се намират основните кръвносни съдове. Лично в този момент се почуствах физически и психологически застрашена и започнах да изпадам в паника. Поради това му казах, че ако ще печелят изборите във Варна то аз ще се обадя на Павел Димитров, с който лично се познавам, както и с двамата му сина и в опит да се защитя му посочих, че последно съм говорила с него на 3 март 2011г. Той каза, че управляващите не го касаели или нещо подобно след което се оттегли по коридора а аз му извиках приблизително „че ако ще си говорми …ще водим разговор в полицията или прокуратурата”. Силно притеснена се обадих на Стелиян Косев и Радослав Димитров – син на Павел Димитров. Цанко Цветанов си тръгна и каза, че отива да СИ СЛОЖИ СИНЯ КАСКА ЗАЩОТО СИ ГОВОРЕХМЕ ПРЕДИ ТОВА ЗА МИРОТВОРЦИ. СОФИЯ ИЗЛЕЗЕ И АЗ ОСТАНАХ САМА В СТАЯТА, КАТО ВРАТАТА БЕШЕ ОТВОРЕНА – ТЯ ГЛЕДА ПО ПРАВА ЛИНИЯ КЪМ ТОАЛЕТНИТЕ В ДЪНОТО НА КОРИДОРА. СТАНЕВ СЕ ПОЯВИ С ЕДНА ЧАНТА И ВЛЕЗЕ В МЪЖКАТА ТОАЛЕТНА. В ТОЗИ МОМЕНТ СЕ ПРИТЕСНИХ, БИХ КАЗАЛА ЧЕ ИЗПАДНАХ В СЪСТОЯНИЕ НА ПАНИКА, ЗАЩОТО ЗНАМ ЧЕ ПРИТЕЖАВА ОГНЕСТРЕЛНО ОРЪЖИЕ. ПРИЧИНИТЕ ЗА НАРСТВАЩАТА МИ ПАНИКА СЕ СЪСТОЯТ В СЛЕДНИТЕ ОТМИНАЛИ СИТУАЦИИ:

ПРЕЗ ЛЯТОТО МИСЛЯ НА 2009г. по обед се намирах на третия етаж на община Варна в стаята на адвокат доверениците на Ощински съвет Варна на притворена врата. В ДРУГИЯ КОРИДОР, СЛЕД СТАЯТА НА Председателя на Общински съвет – Варна се намираше лицето Катя Граматикова, която е трудоустроена поради изкаран инсулт или инфаркт. Изневиделица се появи лицето Янко Станев, чийто кабинет тогава се намираше срещу асансьора и имаше тапицирана врата. Започна да крещи буквално зверски и с РИТНИЦИ РАЗБИ ВРАТА КАТО ХОДЕШЕ ДА КРЕЩИ И НА КАТЯ ГРАМАТИКОВА. БЯХ УЖАСЕНА , НО ПО ПРИТЕСНЕНА ЗА ЖЕНАТА КЪМ КОЯТО ТОЙ НАСОЧИ АГРЕСИЯТА СИ И СИ КАЗАХ ЧЕ КАКТО Е ОЗВЕРЯЛ ЕДВАЛИ ЩЕ УСПЕЯ ДА ГО СПРА. ТОЙ НЕ БЕШЕ ЗАБЕЛЯЗАЛ МОЕТО ПРИСЪСТВИЕ. ПОСЛЕ ВСИЧКИ СИ ЗАМЪЛЧАХА , ОСВЕН МЕН, И ТИХО И КРОТКО ПОПРАВИХА ВРАТА.

ГОВОРИХ С ЛИЦЕТО БОРИСЛАВ ГУЦАНОВ ДА ПРЕДПРИЕМЕ НЯКАКВИ ДЕЙСТВИЯ НО ТОЙ ПРЪСТА СИ НЕ МРЪДНА.

ВТОРО: МИСЛЯ, ЧЕ ПРЕЗ 2008 или 2009 по неизвестни за мен мотиви във фоайето на общински съвет Варна лицето Яно Станев проведе разговор с лицето Борислав Гуцанов дали „да ме вземел” не знам къде. Лицето Борислав Гуцанов определено мънкаше – на мен нищо на ми стана ясно . След това ми казаха, че трябва да участвам като юрист в обществена поръчка за доставка на храни на „Стопанска и спомагателна дейност” ЕАД. Бях заведена там от лицето Янко Станев , който ме откара лично с джипа си. В колата до скоростната кутия –беше поставен пистолет, който може би беше „МАКАРОВ” 9ти или по-голям калибър – но не съм сигурна тъй като виждах само ръкохватката, а цевта беше насочена на долу. В случай, че го бях видяла в профил бих могла да посоча марка . Според мен беше производство на завода в Казънлък тъй като те имат специфична гравировка на дръжката за да не се хлъзга при евентуално изпотяване на дланите от лица , които често отделят адреналин от страх. По принцип производството в казънлък е известно с най-качественото производства на автомат АК 47 поради специфичния микроклимат, като оръжието е подходящо за работа в тропици с висока влажност на въздуха, както и при някои пустинни условия – възможно е и да бъркам.

В процедурата освен мен участваше лицето Кадънкв, Бистра Йорданова беше експерта готвил обществената поръчка, на събитията присъстваше лицето Румен Пишманов, управителя на „ЕСО КОМЕРС” за другите в момента не мога да си спомня. След като наритах някои техни кандидати и отказах да се подписвам под протоколи при положение, че не мога да нося отговорнст за евентуална подправка на документи или до внасяне на документи липсващи по преписките, смениха заповедта за комисия и аз вместо юрист бях вписана като общински съветник, участвал в процедурата. Действията бяха извършени по мое мнение от лицето Румен Пишманов. Мога да споделя, че по мое субективно мнение и Румен Пишманов и Бистра Йорданова бяха много притеснени, видимо , а и двамата са възпитани хора. Бистра беше постоянно с виско кръвно, което си личеше от силното зачервяване на лицето и и паниката в очите. После ми бе споделена информацията от колегата Петър Липчев, че лицето Кадънков му е казало „за нея се обадиха от много високо място” – това изобщо не ми стана ясно. Като цяло процедурата беше за доста пари с договори за окло три години .

Аз лично като отговорен човек, без да съм майка, бях доста озадачена от сертификатите – за мен беше странен е неясен произхода на хранителните продукти, както и качеството им доколкото виждах сертификати за замразени храни от неизвестни места. В мен се породи предположението, че вероятно става въпрос за прекупуване на хранителни стоки и подмяна на етикети на храните. Счетох, че това е опасно за децата защото ако в храните има ГМО или хомони децата почват по-рано да съзряват полово – беше ми направило впечатление, че доста деца на възраст около 5 години са силно окодмени , а вторичните полови белези започват да се появяват в по ранен период. В тази връзка съм чела някои научни разработки в интернет. Възможно е и това да са мои необсновани предположения.

Датите на които се е провеждала процедурата могат да бъдат установени от Декларацията, която съм подала в НАП за 2008 или 2009, където е приложена и бележка за платен хонорар от около 500лв., както и от сайта на АОП.

НА ТРЕТО МЯСТО: ПРИЧИНА ЗА ОСНОВАТЕЛНИЯ МИ СТАХ ОТ ЛИЦЕТО ЯНКО СТАНЕВ БЕШЕ И ГРАДСКАТА ЛЕГЕНДА, ЧЕ Е СЧУПИЛ РЪКАТА НА ЮЛИЯ ПЕТКОВА, КОЯТО ХОДЕШЕ С ГИПСИРАНА РЪКА ИЗВЕСТЕН ПЕРОД ОТ ВРЕМЕ. МИСЛЯ, ЧЕ БИВШИЯТ И СЪПРУГ С КОЙТО СЕ ПОЗНАВАМ БЕШЕ ДОСТА ПРИТЕСНЕН ЗА НЕЯ.

ИЗПЪЛНЕНА С ТЕЗИ СТРАХОВЕ, КАТО БИВША СПОРТИСКА ЗАПОЧНАХ ДА СЕ КОНЦЕНТИРАМ ПО МЕТОДА НА KWAN KI DO, КОЙТО СЪМ УЧИЛА НА О-В РЕЙЮНИОН В ИНДИЙСКИЯ ОКЕН. СЛЕД ИЗЛИЗАНЕТО НА ЛИЦЕТО ЯНКО СТАНЕВ ОТ МЪЖКАТА ТОАЛЕТНА И ПРИБЛИЖАВАНЕТО КЪМ МЕН – СТОЯХ В СТАЯТА НА ПРЕСАТАШЕТО НА ОТВОРЕНА ВРАТА ТОЧНО СРЕЩУ НЕГО РЯЗКО СЕ ОТДРЪПНАХ НА ДЯСНО С ПЛЪЗГАЩИЯ СЕ СТОЛ. ТОЙ МИ СЕ УСМИХНА И КАЗА НЕЩО ОТ ТИПА НА „А БЕБЕ ТИ ДА НЕ СЕ УПЛАШИ”. ТОГАВА СЛЕД ВСИЧКИ ТЕЗИ ПРОВОКАЦИИ СЕ ВБЕСИХ. ИЗВАДИХ КАБЕЛА СИ ЗА ВРЪЗКА МЕЖДУ ЛАПТОПА И ЕЛЕКТРОННАТА КНИГА И ГО ПОПИТАХ ДАЛИ АКО ЧОВЕК, КОЙТО ПИЕ АНТИДЕПРЕСАНТИ ОТ ЕДНА ГОДИНА БЪДЕ ЗАПЛАШЕН И ПРОВОКИРАН ЩЕ МОЖЕ ДА ДОКАЖЕ В СЪДА СЪСТОЯНИЕ НА „ПЪЛЕН АФЕКТ” – БЯХ В СТАЯТА НА СЕКРЕТАРКАТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ. ТОЙ МИ РАЗВИ НЯКАКВА НЕОСОБЕНО ПРОФЕСИОНАЛНА ТЕОРИЯ С АРОГАНТЕН ТОН. В РЕЗУЛТАТ АЗ СЕ ПРИБЛИЖИХ КЪМ НЕГО КАТО РАЗПЪНАХ КАБЕЛА ПО МЕТОДА НА СИЦИЛИАНЦИТЕ И ПЛЕМЕТО ТОНГА. ТОЙ ИЗБЯГА В АСАНСЬОРА. ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ЗАПИСА СЕ ПАЗИ В ОБЩИНА ВАРНА ВСЕ ОЩЕ.

ПРЕДВИД ПОВЕДЕНИЕТО МУ И С ОГЛЕД ОТКРОВЕНОТО МУ СПОРЕД МЕН ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА НАМЕРЕНИЕ ЗА ПРОТИВОДЪРЖАВНА ДЕЙНОСТ ИЛИ НАЙ-МАЛКО ЗА СЪЩЕСТВУВАЩ ЗАГОВОР ПП „ДПС” ДА ЗАВЗЕМАТ ВЛАСТТА В ДЪРЖАВАТА НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ И ДА СЕ САМОРАЗПРАВЯТ С АНТИФАШИСТИ И АКТИВНИ БОРЦИ, КАКТО ЛИЦЕТО СТАНЕВ СЕ ИЗКАЗА ПРЕД МЕН, АЗ ПОДАВАМ НАСТОЯЩАТА ЖАЛБА И МОЛЯ ЗА ПРОВЕРКА ПО СЛУЧАЯ.

МОЛЯ, В КАЧЕСТВОТО СИ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК, ПОЛОЖИЛ КЛЕТВА ПО СИЛАТА НА ЗМСМА, СЪЩО ТАКА ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА ПРОВЕРКА НА ТОВА, КОИ ИМОТИ ДЪРЖАВНА И ОБЩИНСКА СОБСТВЕНОСТ ОТ ЗНАЧЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ И ОТБРАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ СА БИЛИ ПРОДАДЕНИ ОТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ С АДМИНИСТРАТИВЕН ЦЕНТЪР ВАРНА АДМИРАЛ ХРИСТО КОНТРОВ, КАКТО И ОТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВАРНА ПРЕЗ МАНДАТА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, КАКТО И КОИ СА ПРЕДОСТАВЕНИ ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛЗВАНЕ НА ФОНДАЦИИ И ДРУГИ ОРГАНИЗАЦИИ. ИМАМ ПРЕДВИД ИМОТИ НА КРАЙБРЕЖНАТА ИВИЦА, МОРСКА ГРАДИНА, ЮЖНА ПРОМИШЛЕНА ЗОНА, СТРАТЕГИЧСКИ ВИСОЧИНИ, КАКТО И ИМОТИ ВЪРХУ КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ РАЗПОЛОЖЕНИ ФОРТИФИКАЦИОННИ СЪОРЪЖЕНИЯ.

С УВАЖЕНИЕ: .................................
ВАЛЕРИЯ АЛЕКСАНДРОВА АНГЕЛОВА

01.04.2011, 20:57 Автор: Десислава Димитрова, Лиляна Трънкова


Тагове: жалба

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Iwanka
04.04.2011; 13:46
Не е ли време да се отнесем сериозно към сигналите,които се подават от кухнята на варненския местен парламент?Или вече и на тези сигнали няма да се обръща внимание, в името на запазване на някои личности ./Кой знае защо?/
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА