1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Мария Петрова: Ще бъдем на Олимпиада

Противничка е на социалната мрежа Фейсбук
Хората живеели със спортните успехите от миналото


П.В.

Символиката на числата е показателна за хората, които вярват в нея. Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова е главен съдия за трети път на международния турнир „Руми и Албена“. Дали е случайно съвпадението в цифрите и очакванията за проявата поговихме с Мария Петрова. „Всички знаем колко трудно се прави спорт в България, който да бъде с добро качество. Аз се възхищавам на клуб „Чар“ и на всички, които работят тук, защото те са много ентусизирани, търпеливи и постоянни. С всяка година те привличат все повече и повече гости на този турнир. Даже Филипа Филипова ми беше сърдита, когато отказах да присъствам миналата година. Ето, че пак съм тук. Изключително съм щастлива, че Варна в лицето на кмета правят много за художествената гимнастика. Не мога да намеря символика в това, че три пъти съм световен шампион и, че съм главен съдия за трети път на турнира. Надявам се да не съм канена за последен път“, заяви с усмивка на лицето Петрова.

Тя коментира и нивото на българската гимнастика в този момент. „Има много хора, които милеят и работят за благото на гимнастиката ни. Имаме още много какво да правим, но хубавото е, че не се отказваме“, сподели пред „Позвънете: ВестникЪТ“ Петрова.

Тя заяви, че е излючително доволна, че страната ни ще приеме Световна купа през септември. „Беше изключително важно за България да организира състезание на високо ниво. Искахме да направим Европейско, но не беше възможно. Световната купа е също на голямо ниво. На наша почва се играе по-силно, благодарение на атмосферата и публиката в залата. Надяваме се да се получи хубав старт за нашите гимнастички за Световното първенство, което е през септември месец, във Франция. То се явява и квалификация за Олимпийските игри. Изключително важно е представянето на гимнастичките ни. Абсолютно без проблеми смятам, че ансамбълът ще си вземе квотата. На индивидуалното е най-вероятно да вземем само една квота, но ако вземем две е още по-добре“, каза легендарната ни гимнастичка.

Мария Петрова направи сравнение с нейното поколение и сегашните спортистки. „Сега е много трудно, защото хората живят с миналото, но преди държавата държеше изключително много на спорта. Избираха се деца в училище, които имаха качества и те тренираха съвсем безплатно. В един момент промените в държавата си оказаха влияние. Много специалисти напуснаха работа. Децата са по-различни. Има интернет и много други занимания. Трудно е да ги задържиш в залата. Аз лично съм абсолютен противник на Фейсбук и се радвам много, че в Англия смятат да го забранят“, сподели едно от златните момичета на българската гимнастика.

Мария Петрова си обясни факта, че футболистите в днешно време излизат все повече с певици и модели, отколкото с гимнастички поради ниската популярност на спортистките.„Футболистите излизат все по-малко с гимнастички в днешно време може би, защото вече не сме чак толкова популярни. Известността привлича хората. Моделите и певиците винаги са били предпочитани и сега и преди“, каза пред „Позвънете: ВстникЪт“ Петрова.

Тя коментира и изявите на Николай Михайлов, който чувства като собствен син. „Смятам, че в Ники има доста голяма промяна. Трябва хората да видят, че той има качества. Българите не обичаме децата на родители, които са известни имена. Смятаме, че едва ли не те са с протекция, а точно на тях им е още по-трудно. Хиляди пъти съм чувала от Борислав, че Ники има повече качества от дядо си и от баща си. Журналистите трябва да изградят една положителна вълна. Дали ще е за спорта, за отношенията между хората или разбирането в семейството, мисля че тогава България ще стане едно по-добро място. Спортистите също са хора. Не мисля, че те излизат прекалено много. Напоследък много повече се спазва режим, отколкото преди. Труден е спортният живот. Постоянно си по терените, в залата, по хотелите. Всеки има нужда да се забавлява. Друг е въпросът как се забавляваш. Явно вас това ви интересува повече“, заяви бившата съпругата на Боби Михайлов.

Мария Петрова даде своята оценка за националния отбор по футбол. Съпругата на шефа на БФС Борислав Михайлов бе на мнение, че мачът с Швейцария е бил положителен за трикольорите.

„Не мога да кажа, че националният отбор ми харесва, но ме радва, че в него има положителна промяна. В мача с Швейцария се видя положителна промяна. На мен лично много ми хареса. Съжелявам, че резултатът беше равен. Ако беше началото на квалификациите щеше да бъде по-добре. Мисля, че вече нямаме шансове. Трябва да се разбере, че ясно ни липсва нещо. В последните мачове имаме само 1 гол на Ивелин Попов в официален мач. Отразява се липсата на Бербатов. Наистина загуби националният отбор, когато Митко се отказа, но нищо не можем да направим. Добре, че дойде Лотар Матеус, защото аз колкото и да не разбирам виждам някакво положително развитие“, каза Петрова.

Тя говори и за назначаването на Боби Михайлов за член на Изпълкома на УЕФА. „Сега на България се гледа с други очи и това наистина е така. Не съм аз тази, която трябва да защитава мъжа ми в очите на обществото, ако то не разбира колко много са положителните страни на неговия избор. Избран е кандидат от толкова малка държава в Изпълкома на УЕФА. Това е чисто благодарение на неговите качества. Ако знаете той колко иска тези момчета да се класират на Европейско първенство. Всички искаме това“, заяви Петрова.

01.04.2011, 12:57 Автор: Николай Караколев


Тагове: Мария Петрова Олимпиада

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: