1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Стадион ”Младост” неизползваем

6 месеца след откриването на съоръжението, то все още няма акт 16
Проблемът трябва да бъде решен до края на април, обеща концесионерът


Стадион

Близо 6 месеца след официалното си откриване, лекоатлетически стадион "Младост" все още е неизползваем. Оказа се, че съоръжението не разполага с акт за въвеждане в експлоатация и поради тази причина стои заключено, научи "Позвънете: ВестникЪт". Макар лентата му тържествено да бе прерязана още на 8 октомври 2010 г. Явно обаче тогава доста са поизбързали с откриването на стадиона.
Ръководителят на спортните обекти на концесионера "Химимпорт" АД Николай Николаев обясни, че забавянето на получаването на акт 16 се дължи на влязла междувременно в сила наредба за достъп до обществени сгради. Заради нея е било нужно да изградят допълнителни съоръжения, които да пригодят стадиона за хора в неравностойно положение. "Макар да е само на два етажа, изградихме асансьор за инвалиди в сградата към стадиона. Освен това направихме специална рампа и отворихме вход за трибуните откъм булевард "Цар Освободител". "Изпълнихме всички изисквания по наредбата. Те обаче трябваше да бъдат вписани допълнително в доклада от независимия надзор. На това се дължи забавянето на акт 16, няма други проблеми на стадион "Младост", обясни Николаев пред "Позвънете: ВестникЪт". Той сподели, че всички необходими документи вече са внесени за одобрение в общинска администрация. "Не мога да прогнозирам с точност кога ще получим акт 16, но предвид темповете, с които работи администрацията, очаквам това да се случи до края на април", заяви също Николаев.
Иначе представителят на концесионера призна, че скоро вече ще бъде годен за използване естественият терен на стадион "Младост", чиято трева в момента вегетира. Той е с тревна настилка по технологията "пясъчна възглавница", която се ползва по всички големи европейски терени и разполага с автоматична система за поливане. След пускането му в експлоатация, теренът ще бъде използван за тренировки и мачове от детско-юношеската школа на футболен клуб "Черно море".
Самият лекоатлетически стадион пък отговаря на всички изисквания на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) за провеждане на състезания в този вид спорт. Има писта с 8 коридора с настилка от полиуретан, сектори за овчарски, дълъг, висок и троен скок, както и за тласкане на гюле и хвърляне на чук и копие. Трибуните са с капацитет от 1200 места. Цялостното завършване на спортния комплекс трябва да стане до две години.
Изградили допълнително асансьор и рампа за инвалиди.

30.03.2011, 20:30 Автор: Йордан Фотев


Тагове: стадион Младост

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: