1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Емил Дичев в ареста

Започва делото срещу него


Емил Дичев

Бившият кмет на Белослав Емил Дичев остава в ареста. Това реше днес състав на Варненския окръжен съд. Магистратите допълниха, че вече е насрочена дата за първото заседание по делото срещу него. Процесът ще започне на 29 април.
Емил Дичев беше задържан на 20 декември миналата година и оттгова е в ареста. Варненската окръжна прокуратура повдигна срещу него обвинение за подкуп в големи размери. Антимафиотите го арестуваха непосредствено след получаването на на 5000 лева, които били част от исканата сума. Два месеца и половина по-късно досъдебното производство приключи и миналата седмица беше внесен обвинителен акт. В него пише, че като кмет на община Белослав, от 19 декември 2007 до 28 януари 2008 година поискал от Борислав Борисов, управител на "Брод 1" ООД, 50 000 лева, за да извърши действия по служба, отнасящи се до процедура по ЗУТ, свързана с одобряване на ПУП за изграждане на складова база за експедиция, транспорт и съхранение на втечнен газ пропан-бутан в местност "Върбалака" на община Белослав. Бившият кмет внесъл в Общинския съвет докладна записка с проект за решение за одобряване на ПУП, в който се намира и обекта. След това, на 17 декември миналата година, той приел от Борисов 5000 лева.
В днешното съдебно заседание магистратите потвърдиха възможността, ако е на свобода, Дичев да се помъчи да повлияе на свидетели или да извърши друго престъпление, въпреки че разследването срещу него вече е приключено и той е освободен от длъжност. Магистратите дадоха отговор и на писмо, което бившият кмет изпратил до прокуратурата с оплаквания от лошите условия в следствения арест. В определението на съда пише, че от няколко дни той вече е преместен в Затвора Варна, а при необходимост, както всяко здравно осигурено лице Емил Дичев може да поиска допълнително медицинска помощ. В Затвора Варна има стационар и се осигурява медикаментозното му лечение.

29.03.2011, 13:15 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: Емил Дичев, арест, подкуп, дело

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center