1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ЛЮБОПИТНО

Искам да стана ловец на вампири

Децата си се представят като пожарникари, лекари и спортисти
Не липсват желания и за готварство, рисуване и писане на приказки


деца

Детските желания за професии не са се променили съществено през годините, установи "Позвънете: ВестникЪт". И сега децата си се представят като полицаи, пожарникари, лекарки, гимнастички. Разликата с хлапетата от преди време са може би много по-развитите въображение и фантазии. Противно на очакванията ми днешните малчугани не мечтаят да станат манекенки, актриси или бизнесмени. Или поне това установява проучването на екипа ни в централната детска градина "Александър Сергеевич Пушкин". Като майстор на къщи се вижда 5-годишният Иван Славов. Момчето пояснява, че ще строи сгради и ще прави каквото е необходимо вътре в тях. Последно меракът му към строителната професия се затвърдил, след като помогнал на баща си да поправят развалената мивка вкъщи. Пожари възнамерява да гаси в бъдеще Калоян Минчев. Малчуганът не приказва много, но пък казва, че не го е страх от огъня. С огнени стихии ще се справя и 5-годишният Любомир Дачев, който обяснява, че добре знае какво правят пожарникарите.

Лекарската професия си е избрала Мая Димитрова, която тази година ще навърши пет години. Момиченцето играе балет и рисува много хубаво, но все пак е решило, че ще лекува хората. На тази професия се е спрял и Даниел Караденев, на пет години и половина. Момченцето се впечатлило покрай телевизионен сериал, главният герой в който е лекар. Певица - отговаря на въпроса каква иска да стане Дора Бакалова. Малката госпожица обича страшно много руски песни, а според учителките й, пее доста добре. Една от любимите й песни е "Моята малка дъщеричка", а певицата, на която иска да прилича - Лили Иванова. Е, харесва и Слави Трифонов, а на песните я учи майка й. Също певица, само че оперна, е желаната реализация за 6-годишната Лидия Церовска. Малката госпожица пее в хор. Без да се замисли заявява и че любимата й опера е "Кармен".

Професията на художника се оказа желана за две малки госпожици и малък господин - Ема Яворова, на пет години и половина, Ева Узунова на същата възраст и 7-годишния Митко. Ема, която най-често рисува русалки, и Ева обясняват, че майките им са художнички. Митко пък обожава да рисува, и то най-вече градове. Като футболисти искат да припечелват 6-годишният Никола Рангелов и 7-годишният Данаил Зарков. Никола, чийто любим футболист е Димитър Бербатов, играе често, докато Данаил отвреме навреме. Плувец ще става Самуил Иванов, който на този етап не е усвоил плувните умения.

Като писателка ще се опита да се реализира 5-годишната Велина Суружон, която много обича да си съчинява приказки. Все още не може да чете, но е казала, че като стане на 6 години, ще се научи. Иначе любимите й приказки са за Мечо Пух. Връстничката й Петя Пенчева се е ориентирала към професията на детската учителка. Ще раздавам книжки на децата в градината, обяснява Петя. Въпреки че учителката й е на обратното мнение, малката дама казва, че може да чете и дори го прави под завивките с фенерче. Учи и близначката си Далия, която не се справяла много добре. Самата Далия пък се е насочила към готварството, като плановете й предвиждат да приготвя супи и други неща в някой ресторант. На този етап залага на здравословното хранене, като редовно консумира плодове и зеленчуци. Гимнастички мечтаят да станат 6-годишните Моника Момчилова и Стефани Станева, които вече са задобряли с шпагата и моста. С гимнастика се е занимавала и Ралица Стефанова, но се отказала, защото много се изморявала. Сега се е насочила към танците и по-точно към балета. 

Като ловец на вампири се вижда 6-годишният Александър Димитров. Детето уточнява, че е гледало само един филм за вампири. За да се справи с тях, пък ще разчита на ума си. За компютърен специалист се готви Йордан Стойчев на същата възраст. Въпреки че по думите му може да направи всичко със завързани очи. Обикновено играе на домашния компютър десет минути, след които му омръзва. Горе долу може да чете, но само текстове с печатни букви, не и с ръкописни.

28.03.2011, 20:49 Автор: Милена Радойчева


Тагове: деца, професии

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА