1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Кризата тегне над ретро ралитата

Правим всичко възможно, за да осъществим календара, призна организаторът Орлин Пенев
В другите градове у нас наблягали на банкетите, чужденци напират за проявите във Варна


рали

Тазгодишният календар на ретро рали шампионатът във Варна е сериозно застрашен от финансовата криза. Организаторът Орлин Пенев призна пред "Позвънете: ВестникЪт", че имат големи притеснения дали ще успеят да проведат предвидените 5 надпревари. Поради липсата на средства, през миналата година не се състояха две от най-традиционните и емблематични ралита - "Златни пясъци" и "Нептун". Сега обаче, те са в календара на организаторите. "Златни пясъци" трябва да се състои на 14 и 15 май, а "Нептун" на 25 и 26 юни. "Не крия, че срещаме проблеми от финансово естество. Правим обаче всичко възможно, за да запазим календара в целия му вид и да проведем всички прояви. Изключително сме амбицирани да успеем. Още повече, че има страшно много хора, които искат да участват. Имаме заявки даже от Гърция и Румъния", коментира Пенев. 

През последните години морската столица се очерта като център на надпреварите с ретро автомобили у нас. Иначе традиционно се провеждат по едно състезание в София и Хасково и две в Пловдив. Пенев обаче бе категоричен, че те трудно могат да се впишат в рамките на истинско рали. "Там залагат главно на банкетите. Най-важното за тях е да има купони. За пример ще ви кажа, че през миналата година няколко гръцки участници се включиха на състезанието в Пловдив, но останаха изключително разочаровани и бяха категорични, че повече няма да дойдат. Извън Варна по-скоро правят походи, а не ралита. Докато тук ние се опитваме да провеждаме състезанията си по всички изисквания", каза още организаторът на ретро ралитата в морската столица. 

Във Варна има близо 40 пилоти, които разполагат с ретро автомобили и се пускат по подобни прояви. "Има и други градове, в които са запалени по такива ралита, но тук са най-многобройни и най-ентусиазирани. Твърдо сме решени през тази година да проведем и рали "Черно море", което не е ретро, а за аматьори. В него участието винаги е било най-масово, а състезанията са били изключително емоционални. През миналата година, не успяхме да го направим поради липсата на спонсори, но се надявам сега да успеем", допълни Орлин Пенев.

28.03.2011, 19:56 Автор: Йордан Фотев


Тагове: рали, криза

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center