1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Иван Петров: Само с голо желание не става

Проблемът ни срещу Швейцария бил наличието на врати
Има напредък в националния, смята Божил Колев


мач

Легендата на "Спартак" и бивш национал Иван Петров бе категоричен, че само с голо желание е нямало как да победим Швейцария. Той обяви пред "Позвънете: ВестникЪт", че най-големият ни проблем в събота вечер е бил наличието на врати на националния стадион "Васил Левски". "Хубаво играхме, бързо си подавахме топката, ама лошото е, че бяха сложили две 7-метрови рамки, които трябваше да целим. Това се оказа голям проблем. Нямаме реализатор, няма кой да вкара гол и това е положението. Питам аз - къде е Митко Бербатов? Нали много го плюха. Е, сега трябва краката да му целуват, за да се върне в националния отбор", заяви Иван Петров.
Според него е имало наченки на нещо добро, но едва когато корабът вече е потънал. "Ние все чакаме някой друг да сбърка, за да се класираме. Никога не се надяваме на себе си. Лотар Матеус правилно каза, че сме на дъното. Няма какво да се лъжем - там сме и като шарани само сме си подали главите, опитвайки се да дишаме. Сами се докарахме до това положение. 20 години забравихме да инвестираме в децата, а хвърляме луди пари за чужденци", каза още бившият нападател на "соколите". "Желание имахме, ама за да победиш, трябва и класа. Трябва да умеем да си подаваме топката. Ивелинчо Попов като го гледах, игра все едно е Марадона", допълни Петров.
Футболист №1 на Варна за ХХ век Божил Колев пък заяви, че в поведението на националния отбор се е забелязал напредък. "Определено се представихме по-добре, отколкото в досегашните срещи", отсече Колев. Той сподели, че най-много му е харесал духът, с който са действали играчите ни. "Чувстваше се амбиция сред футболистите и това не може да се отрече. Желанието го имаше. Хвърлихме се здраво за победата, но за съжаление не съумяхме да вкараме гол", заяви участникът на Мондиала през 1974 г. Той обаче не пожела да коментира дали с присъствието на Димитър Бербатов в състава нещата щяха да бъдат по-различни. "Изключително много уважавам Митко и не желая да засягам тази тема. Той вече не е в отбора и е нужно да се примирим с този факт. Трябва да гледаме напред и да търсим други алтернативи в атака. Ситуацията в групата ни вече е безкрайно тежка, но не трябва да се отказваме. Оттук нататък няма какво да губим. Можем само да спечелим, макар че ще бъде изключително трудно", допълни Божил Колев.

27.03.2011, 21:22 Автор: Йордан Фотев


Тагове: национали, голмайстор

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center