1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Селяни наритаха ”соколите”

Повечето играчи на ”Спартак” с болежки след мач в Белица
Рефер от Русе изгони футболист на тима по погрешка


мач

Тежка е съдбата на футболистите на "Спартак 1918" в Североизточната "В" група. Още повече, когато им се наложи да играят на село. Вчера "соколите" гостуваха в Белица, Силистренско, чието население е равно по численост на живущите в двата жилищни блока до стадион "Спартак". И се върнаха във Варна целите в синини от балтиите на противниковите играчи. За тези от вас, които не са чували за това място - то се намира на два баира, на пътя между Тутракан и Исперих. А в него живеят около 500 души.
"Най-хубавото нещо е, че никога повече няма да играем на това място", възкликна емоционално след края на мача треньорът на варненци Димитър Трендафилов. И допълни, че си е отдъхнал след последния съдийски сигнал - отървали се без сериозни контузии. Повечето от половината футболисти на "Спартак 1918" обаче се качиха в клубния автобус, накуцвайки или с различни травми по тялото си от шутовете на домакините. Трендафилов бе категоричен, че за всичко е виновен реферът Ивелин Занев от Русе. Поради тази причина още днес от лагера на тима ще внесат искане в Зоналния съвет на БФС този съдия повече да не им свири мачовете.
"Още от началото Занев изпусна срещата. Не знам от какво, но беше изплашен. Поне половината от футболистите на "Белица" заслужаваха червени картони. Ритаха ни като невидели, а той не предприе абсолютно нищо. Беше нещо страшно", оплака се Трендафилов. В думите му личеше, че вече му е писнало от мачовете в аматьорската група. Още два месеца обаче трябва да потърпи, преди "соколите" официално да се завърнат при професионалистите. Вчера те победиха с 1:0 и продължават уверено на първата позиция, далеч след втория във временното класиране. До узаконяването на промоцията им остават още 11 срещи при аматьорите.
Иначе треньорът на "Спартак 1918" призна, че в Белица се били подготвили за празник в срещата им със "соколите". За това говори и фактът, че близо половината село бе на трибуните. Някъде към 200 души. "Хората обаче така и не успяха да видят футбол. Чистото игрово време бе не повече от 20 минути. Когато домакините не се ритаха, лежаха на терена", каза още Трендафилов. И разказа любопитна случка от последната минута. "Генади Луго извърши един фаул, а съдията вдигна втори жълт картон на Пламен Иванов. Той изобщо не участва в ситуацията, ама във "В" група е така", заключи треньорът на "Спартак 1918". В крайна сметка единствената радост за привържениците в Белица бе ослепителната Мирела Иванова. Русенката вдигаше флага по едната тъчлиния за удоволствие на феновете.

27.03.2011, 21:18 Автор: Йордан Фотев


Тагове: соколи, травми

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics