1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Чистка сред ”баските”

Някои от играчите на ”Черно море” трябвало да зарежат волейбола
Треньор и президент на различно мнение за представянето на тима


Волейбол

Ако се съди по думите на боса на волейболния "Черно море БАСК" Красимир Илиев, то със сигурност лятото ще бъде доста жежко за играчите на тима. Президентът обяви пред "Позвънете: ВестникЪт", че е разочарован от представянето на отбора през сезона в Суперлигата. "Баските" завършиха на 10-о място в крайното класиране с 4 победи и 18 загуби. В последния кръг от редовния сезон те паднаха с 2:3 от аутсайдера УНСС, но въпреки това запазиха мястото си сред най-добрите, изпреварвайки състава на "Славия". "Белите" от своя страна ще играят плейоф за оставане в Суперлигата. "Това е единственото хубаво нещо, което ни се случи през този сезон", отсече Илиев.
Според него, потенциалът на тима е бил далеч по-голям от показаното в мачовете. "Просто няма как да бъда доволен. Според мен бе напълно нормално да завършим между 6-о и 8-о място в класирането сред редовния сезон. Това бе напълно постижимо с оглед на ресурса, с който разполагаме. За разлика от други клубове в Суперлигата, състезателите на "Черно море БАСК" бяха напълно осигурени. Редовно си получаваха заплатите, разполагаха с пълна екипировка. Тренираха в прилични условия. През зимата ги преместихме на топло в зала "Младост" на Двореца на културата и спорта. Каквото зависеше от наша страна като ръководство, го направихме. Просто няма нещо, от което да се оплачат. Аз нарочно през този сезон се дистанцирах от клуба. Не се месих в работата на отбора, а ги наблюдавах отстрани какво ще направят. Оставих ги да изиграят сезона на спокойствие. С изявите си на полето обаче, състезателите не отговориха със същото", каза още Красимир Илиев, който е и председател на националната волейболна лига.
Той сподели, че изчаква да мине утрешният мач с "Пирин Балканстрой" за Купата на България, след което с треньорския щаб ще се съберат и ще начертаят плановете за напред. "Промени ще има. Със сигурност някои от играчите ще си заминат от отбора. Като не искат да се развиват във волейбола, да си търсят друго поприще. Не може да се оправдаваме с младостта. Какво като са млади състезателите? На "Марек" състезателите също са малки, но играят с желание, с хъс, с воля. Нещата опират до отношение към волейбола", заяви също Илиев и допълни, че със сигурност "Черно море БАСК" ще има друго лице през следващия сезон.
Любопитното е, че треньорът на тима Евгени Попов бе на коренно различно мнение от това на президента. "Доволен съм от момчетата. Можеше да вземем още няколко победи, но нямаше как да се качим по-нагоре в класирането. Това десето място ни приляга. Със сигурност отборът е по-силен, отколкото в началото на сезона. Подобрихме доста компоненти в играта си, като посрещането, началния удар. През цялата година всички състезатели тренираха много усърдно, с голямо желание. Все пак започнахме късно подготовка, едва на 2 септември и лека-полека влизахме във форма", коментира Попов.  

22.03.2011, 20:16 Автор: Йордан Фотев


Тагове: волейбол

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА