1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Обявен за ”враг на народа”*

Реферът Ивайло Стоянов бе смазан психически, но издържа
Любовта към футбола го кара да гледа напред


съдия

Че футболната ситуация в България е сбъркана из основи, в това спор няма и е излишно да се коментира. Просто всичко в най-великата игра у нас е един голям абсурд, а на поредното доказателство за това станахме свидетели през миналата седмица. Тогава, когато се оказа, че най-големият враг на играта у нас е един млад рефер от Петрич. Ако все още не сте разбрали, всичко лошо във футбола ни се дължи на Ивайло Стоянов. Той е злото, което ни дърпа надолу. Заради него стадионите ни са в руини, клубовете ни ги бият като "маче у дирек" в Европа, а националният отбор няма да види голям форум още 50 години. Заради него трибуните са празни, а когато малко от малко се напълнят, започва да властва хулиганството. Стоянов е виновен и за уредените мачове, и за лошото състояние на школите. Абе изобщо за всичко е виновен. Важното е обаче, че радетелите на футбола ни го разкриха и направиха всичко възможно да го унищожат. Заляха го с такава помия, че още дълго да не може да се отърси от нея. Евала, така трябва да се действа срещу гадините, които се опитват да сринат футбола ни! Срещу враговете на народа!

Сега обаче малко по-сериозно. Цяла седмица 29-годишният рефер бе подложен на жестоко напрежение, на убийствена психическа атака. На тормоз, на който малко хора биха издържали. И както самият той отбеляза след мача на "Тича", никой не се замисли "аджеба, какво му е на него". Просто защото, каквото и да става по родните стадиони, едно нещо е константа - "съдията винаги е п.....ст". Реферите по презумция са приемани като врагове, но никой не се замисля, че всъщност са и хора. Стоянов заслужава поздравления най-малкото заради това, че устоя на натиска и изкара по отличен начин двубоя във Варна. Заслужава и извинение, но поради факта, че живеем в България е ясно, че няма да ги получи. 

След цялото отношение към него, Ивайло Стоянов логично се чувства доста обиден и отвратен. Съгласи се обаче да говори пред "Позвънете: ВестникЪт". "През цялата си досегашна кариера съм се стремял да бъда безпристрастен. Просто да си върша работата. Дали съм се справил с "Черно море"-ЦСКА, вие преценете. Аз не съм човек, който сам да се оценявам", заяви реферът от Петрич. Призна, че му е болно от всичко случило се през отминалата седмица. "Постоянно ми звъняха от различни медии, търсейки само жълтини и сензации. Всичко това ми идва малко в повече. Прекалено много интриги има. Да, беше ми тежко, но издържах с помощта на семейството и приятелите ми. Като цяло обаче това отношение няма как да не те подтисне", сподели още Стоянов. Той не пожела по никакъв начин да отговаря на нападките на кмета на Каварна Цонко Цонев. "Каквото и да кажа, знам, че ще се интерпретира по грешен начин. Просто е безсмислено да влизаме в някакви полемики, от които полза няма да има", каза петричанинът.  

Съдията, нашумял с участието си в "Моята голяма телевизионна сватба", бе категоричен, че въпреки всичко не си е и помислял да захвърли свирката. "Аз обичам страшно много реферството. Не само него, а изобщо футбола. Влюбен съм в играта", призна Ивайло. И продължи как от 5-годишен е по стадионите. За това в родния му град се шегуват с него, че е роден на "Цар Самуил". Започва да тренира в детско-юношеската школа на "Беласица". Минава през всички гарнитури на петричкия клуб и дори стига до юношеския национален отбор. "Играех като плеймейкър. Прекъснах кариерата си по няколко причини. Едната е, че получих тежка контузия. Освен това, знаете как е. В България се залага предимно на чужди играчи, а за местните момчета няма място. То и към юношите отношението е същото като към съдиите. За това и състоянието на футбола ни е такова. По мое време в "Беласица" играеха много чужденци", каза още реферът от Петрич. 

Неговата голяма цел е някой ден да стане международен съдия. "Това не ми е болна амбиция. Искам да изляза в Европа не заради друго, ами просто там е истината. Там те оценяват по достойнство, самото отношението е друго. Гледат те честно и открито в очите. За това искам да свиря в Европа", допълни Стоянов. В заключение той сподели, че винаги се е възхищавал на поведението на терена на италианеца Пиерлуиджи Колина. 

*"Враг на народа" е термин от римското право, предполагащ обявяване на лица извън закона, които подлежат на безусловно унищожаване

21.03.2011, 21:36 Автор: Йордан Фотев


Тагове: футбол, съдия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА