1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Англичани прецакани от мача в Каварна

Масови залози, че ”Калиакра”-”Левски” няма да се играе
Букмейкър на загуба, отказа да изплаща печалбите


мач

Несъстоялият се двубой между "Калиакра" и "Левски" започва да става все по-съмнителен, след като английски букмейкър се оказа на сериозна загуба от пусната опция за залог. Онлайн къщата позволи още в четвъртък на своите клиенти да залагат дали мач ще има, но 24 часа по-късно се видя в чудо от това. Първоначално букмейкърът обяви изключително примамливия коефициент от 8,00, че двубоят от 19-ия кръг на "А" група няма да се проведе. Ден след това обаче, ставката буквално се срина до мижавото 1,10, докато тази, че мач ще има, се вдигна до 5,00. От букмейкърската къща обясниха, че това се дължи на масовите залози. Така или иначе, те вече бяха направени, а след като в крайна сметка среща наистина нямаше, англичаните се оказаха на загуба.
Вчера обаче те обявиха, че залозите за мача се отменят под предлог, че така правят реверанс към своите клиенти. От къщата обясниха, че имало много клиенти, заложили, че мач ще има, при коефициент 5,00 и така те няма да загубят парите си. От ръководството на букмейкърската къща предприели тази позиция въз основа на факта, че тимовете на "Калиакра" и "Левски" все пак играха мач, макар и приятелски. Според запалени по футболните залози обаче, англичаните просто по хитър начин си спестяват големи печалби, които трябва да изплащат.
Междувременно неявяването на "Калиакра" в домакинството им срещу „Левски“ постави на нож президента на клуба Венцислав Василев и треньора Антони Здравков срещу спонсора на тима Цонко Цонев. Наставникът дори намекна, че е възможно да напусне клуба, но решението му ще бъде взето, след като разговаря с ръководството и част от футболистите, които го подкрепят. „Много футболисти ми се обадиха, за да ме подкрепят, и ми казаха, че искат да остана в отбора. Това е едно ядро от 7-8 играчи, които държат на мен. Все пак, ако реша да напусна самоволно, мога да бъда уволнен дисциплинарно“, каза пред „Позвънете: ВестникЪт“ Здравков. Един от футболистите, които подкрепят треньора, е халфът Николай Петров. „Надявам се господин Здравков да остане. Той е много добър специалист. Видя се разликата в класата на тима, когато той пое отбора“, сподели Петров.
Футболистът каза също, че спонсорът на клуба Цонко Цонев е прав за бойкота. „Трябва човек да си държи на думата. Похвално е, че направи нещо различно. Все пак искам да кажа, че това не са глупостите на Дражев, на които никой не обръща внимание. Ако искат „Левски“ и ЦСКА да си направят сами първенство и да играят. Аз съм бил при сините и в „Славия“ и в по-малки клубове като „Спартак“ и „Каликара“ и отсъжданията на съдиите са много по-различни. Иначе и на мен ми се играеше в този мач, но който дава парите, той определя какво ще се случи“, заяви пред „Позвънете: ВестникЪт“ Петров. Той каза още, че чувства Венци Стефанов като баща, но не е съгласен с неговото твърдение, че мачът е бил уговорен.

20.03.2011, 21:09 Автор: Йордан Фотев и Николай Караколев


Тагове: мач, букмейкъри

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center