1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Естонски юмрук за ЦСКА

На ”Тича” възлагат надежди на Ратников за успех утре
Халфът носи нестандартното в играта на ”Черно море”


дебри

Преди дерби мачове с голям заряд винаги се говори за тактически капани и треньорски уловки. Кроят се начини, по които да бъдат неутрализирани силните страни на противника, бележат се слабите му места. Чертаят се схеми, с които съперникът да бъде изненадан. Идеята е на терена единият отбор да излъже другия. В неделя обаче на "Тича" няма да има два тима, които да се страхуват да нападат, поне ако се съди по думите на наставника на "Черно море" Стефан Генов. "Излизаме да се надиграваме, пък нека по-добрият да спечели", отсече старши треньорът на "моряците". В състава на домакините има един футболист, който притежава нужните качества да се надиграва с играчите в червени фланелки. Естонският халф Даниил Ратников е надеждата на "Черно море" за добро представяне срещу столичани.
23-годишният полузащитник е от малко повече от година на "Тича", като тя мина по доста противоречив начин за него. В пробния период Ратников остави страхотни впечатления и си спечели договор с "моряците". В момента, в който обаче дойдоха официалните мачове, тогавашният треньор Велизар Попов го закотви на резервната скамейка. Даниил или играеше по десетина минути, или изобщо не се появяваше на терена. Именно това се оказа и едно от основните неща, по които Попов бе атакуван от феновете в периода му начело на тима. "Ратников е един в тренировките и друг в двубоите", призна тогава 34-годишният специалист, намеквайки, че прибалтиецът има проблеми с дисциплината. След като сдаде поста си Попов, сподели, че формата на русокосия играч драстично е спаднала, след като е подписал договор с "Черно море". "Смешно е да се твърди, че не съм искал да го налагам при условие, че точно аз го привлякох. Той притежава страхотни качества, но при мен играеха тези, които тренираха най-съвестно през седмицата", коментира Попов. Според запознати, на естонския халф му е било доста тежко в първите месеци от престоя в морската столица. Даниил е бил обзет от носталгия по родината, странял от съотборниците си и прекарвал свободното си време в дълги телефонни разговори с близките си в Талин. Дори през лятото смятал да напуска "Черно море", но бил разубеден от ръководството на клуба. 
Есента на този сезон за Ратников обаче започна по същия начин, както и предния. Дребничкият футболист показваше страхотни неща в контролните мачове, но така и не стъпи на терена в официален двубой до напускането на Велизар Попов. С утвърждаването на Стефан Генов за старши треньор всичко за Даниил се промени. Той стана неизменен титуляр в селекцията на "Черно море", отбелязвайки две важни попадения - срещу "Миньор" за първенство и срещу "Монтана" за Купата на България. "Настроението за игра на Ратников вече е друго. Освен това той се готви много усърдно", заяви Генов.
Всички на "Тича" са категорични, че Ратников е човек, който може да направи разликата на терена. Той притежава страхотен поглед върху играта, отлична техника на скорост, а освен това умее много правилно да се позиционира в наказателното поле на съперника. Освен това е от този тип футболисти, които с един нестандартен ход могат да решат изхода на даден двубой. "Има ли в неделя ден Даниил, то за ЦСКА може да стане много тежко. Дано естонският юмрук да се стовари върху армейците", пожелаха си от "Черно море".

Носталгия мъчела Даниил през миналата година

18.03.2011, 20:29 Автор: Йордан Фотев


Тагове: дерби, ЦСКА, Тича

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics