1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Трупове гният в изоставен имот

Който купи вилата и умира, казва съсед
Вила ”София” от години превърната в сметище


вила ”София”

Призраци и духове обитават масивната полусъборена сграда, която се намира на бул. "Княз Борис" във Варна. Това е мрачната слава, която се носи за постройката на първа линия и с изглед към морето на входа на Варна по пътя от Златни пясъци. Легендите са открай време и са най-вече заради зловещия вид на зданието. Запознати с историята на къщата твърдят, че мрачната й слава се свързва със слуховете, че собствениците на вилата умират един по един, научи "Позвънете: ВестникЪт". "Който купи вилата и умира", твърди съсед от близките къщи. "По едно време беше цялата обвита с маскировъчна мрежа, но дойдоха едни хора с кола и махнаха покривалото. Оттогава никой не се е завъртал насам", каза за "Позвънете: ВестникЪт" Стефан Бонев. Друг човек разказва, че на порутената къща поставили съобщения от съдия-изпълнител, но дълго време нямало кой да ги вземе. Всъщност сградата е от много години в този западнал вид. Преди 1989 г. обаче имало семейство, което се е грижило за нея. Към имота имало 4 декара земя, която те обработвали. Но със смяната на собствеността, красивата и монолитна някога "Villa Sofia"придобила този ужасен вид.
Иначе е с изглед към морето, на първа линия. Сигурно има хора, които биха налели доста пари, за да направят някой лъскав имот на нейно място. Като повечето сгради в съседство. А и старата сграда не лъже - има забележителна архитектура, затова съседи смятат, че е сред паметниците на културата в града. Градската клюка свързва имената на доста известни имена у нас със съдбата на тази сграда. А наоколо са само луксозни вили и постройки. Току до бившата вила има и луксозен ресторант.
Масивната къща на три етажа всъщност е превърната в сметище. Последният етаж е горял и сега от тавана стърчат полуобгорели и опушени греди. Трупове на умрели животни се въргалят на първия етаж. Нагоре е невъзможно да се придвижиш, освен ако не си въжеиграч. Подът го няма, останали са само гредите, върху които е била поставена настилка. Дълбокото избено помещение е пълно с боклук. На първия етаж част от прозорците са заковани - явен белег, че за един период от време е било обитавано от клошари помещение. Съседи са виждали тук и наркомани, но как се стъпва в мръсотията...
На практика тази съборетина посреща гостите на Варна по магистралата от Златни пясъци. И е сред "визитките" на морската столица. "Смятам, че ако собствениците на сградата не се грижат за нея, трябва да има ред общината да го направи", категорична бе Ирена Камбова, която живее в съседство. Тя и повечето хора от района избягват вечер да минават оттук.

18.03.2011, 20:25 Автор: Силвия Пенева


Тагове: вила "София", духове, имот

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center