1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ТЕМАТА

Търсят 4,7 милиона лева на Гуцанов

Фрапиращи разлики в приходите и разходите на семейството
Голяма строителна компания забъркана в препродажба на фирми


Гуцанов

Пари и имущество на обща стойност 4 665 481,70 лв. иска да събере от бившия председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов и семейството му Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Две инстанции – Варненският окръжен и Варненският апелативен съд, са дали „добро“ за предварително запориране на банкови сметки, автомобили, имоти и дялове във фирми на лидера на БСП във Варна и съпругата му Моника, научи „Позвънете: ВестникЪт“.

Причините, посочени в искането на комисията „Кушлев“ са предполагаеми престъпления по сделките с автобуси втора употреба, заради които Гуцанов бе арестуван на 31 март 2010 година по време на полицейската акция „Медузите“. Запорът засега е временен и обезпечителен към евентуален бъдещ иск. Всичко описано ще бъде конфискувано в полза на държавата, ако политикът бъде признат за виновен и осъден, независимо дали условно, или ефективно.

В течение на разследването си обаче, експертите на проф. Стоян Кушлев са установили фрапиращи разлики в декларираните приходи на семейство Гуцанови и констатираните разходи, направени за периода на проверката - от януари 1998 до декември 2009 година.

Според разчетите на комисията, разходите на фамилията се равняват на малко повече от 7462 минимални работни заплати (МРЗ), сочи проверката. Според справката от НАП за целия период обаче, Борислав Гуцанов е декларирал приходи, равняващи се на 999,09 МРЗ от трудово-правни взаимоотношения, а съпругата му Моника е декларирарила 668,11 МРЗ.

Пълното разследване четете на страниците на „Позвънете: ВестникЪт“.

07.02.2011, 11:43 Автор: Лиляна Трънкова


Тагове: Борислав Гуцанов, общински съвет, съд, имущество, медузи, Кушлев

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center