1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
ОБЩЕСТВО

Котки ”хранят” Спортна зала

Варненци започнали да ходят повече на спортни и културни мероприятия
Прехвърлят на кмета да търси работа на ”Общинска охранителна фирма”


П.В

Котките събират повече варненци от лъсквите автомобили. Това стана ясно вчера от думите на шефът на Двореца на културата и спорта (ДКС) Симеон Варчев. При отчитането на дейността на ДКС през миналата година пред съветниците от комисията "Собственост и стопанство" той отбеляза, че изложението за писаните е събрало много повече посетители от публиката на ежегодния автомобилен салон. Трудно е да се предвиди интересът на хората, коментира той.
Силно е спаднал, като цяло интересът на варненци към изложенията. Вместо очакваните по 80 000 - 100 000 лв. някои от панаирите носели приход от едва 16 000 лв. Управата на общинското дружество обаче опровегава всеобщите схващания, че в условията на криза публиката се отвръща от спортните и културни прояви. Приходите от спортни и културни мероприятия са скочили с 35,5 на сто спрямо 2009 г.  
Съкращения и свиване в ремонтите изкарали дружеството на печалба от 25 000 лв, която е с 4000 лв. по-висока в сравнение с предходната година. Варчев обаче предупреди, че ако се продължава по този път скоро само ще сънуваме мероприятия, като Световната лига по волейбол, а дворецът ще става само по-стар и демодиран. Той отново припомни проблемът, пред който бяха изправени през тази година - многократно увеличения данък сгради. За това се оплакаха и шефката на ДКЦ 4 д-р Соня Цекова. "С 4 пъти скача залогът на лечебното заведение за тази година", отчете тя. Общината да не търси дивиденти от лечебните заведения, предложи съветникът "Отечество" Красимир Маринов. Идеята му е така донякъде да се компенсира увеличеното данъчно бреме за болниците. Красимир Симов от "Лидер" стигна още по-далеко и настоя да се намали промилът, за да е валидно облекчението. До приемане на конкретно решение обаче така и не се стигна.
За сметка на това съветниците отново изкараха на дневен ред преструктурирането на търговските дружества. Те препотвърдиха решението си от миналата година "Жилфонд" да стане общинско предприятие и да мине на директно подчинение на кмета.
Същата идея възникна и за "Общинска охранителна фирма", след като стана ясно, че двете дружества не могат да се преборят с външната конкуренция и да печелят общински поръчки. При трансформирането им в предприятия администрацията ще може директно да им възлага дейности, за които в момента се провеждат обществени поръчки и се печелят от частни фирми.

17.03.2011, 22:13 Автор: Десислава Димитрова


Тагове: Котки спортна зала

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА