1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

”Спартак” в ”А” група с 5 попълнения

Идват хубави времена за клуба, убеден е наставникът Димитър Трендафилов
Изкуственото поддържане само на мъжкия тим довело до фалита


Спартак

Едва ли и най-големият скептик се съмнява, че догодина "Спартак 1918" ще се завърне в професионалния футбол. "Соколите" имат 8 точки аванс пред втория във временното класиране на Североизточната "В" група, а на всичкото отгоре притежават състав, който далеч надвишава утвърдените рамки на аматьорските дивизии. С 4-5 попълнения на определени постове "Спартак 1918" може да атакува "А" група, сподели пред "Позвънете: ВестникЪт" наставникът Димитър Трендафилов. Според него в момента той има отбор, който с успех би играл във втория ешелон на родния футбол. "Все още не са ни обявени целите за догодина. Това ще стане през лятото. Ясно е обаче, че клуб като нашия няма как да се задоволи с място в "Б" група. А иначе няма значение, че може би ще влезем в конкуренция с тимове като "Ботев" и "Нефтохимик". Тръгнал ли си за елитната група, не трябва да имаш притеснение от никого", сподели пред "Позвънете: ВестникЪт" Трендафилов.  

Макар и все още "зелен" в професията, бившият голмайстор има сериозни амбиции. Най-голямата му е да върне времената, в които стадионът бе пълен с привърженици. "Просто трябва време. Лека-полека клубът ще стъпи на крака, а след като бъде силен, всичко ще се нареди. Идват хубави времена за "Спартак". Ако не го вярвах, изобщо нямаше да работя", каза още 44-годишният наставник. Той вече се стяга за следващия сезон, когато "соколите" ще бъдат в "Б" група. През април Трендафилов започва треньорски курсове за лиценз "А", който ще му позволи да води тима във втория ешелон. "Дълги години бях помощник и това много ми помогна. Бях в щаба на Неделчо Матушев, на Ради Здравков, на Георги Иванов-Геша, на Дуци Симонович. За мен е грешка, когато един футболист непосредствено след края на кариерата си стане треньор, тъй като все още мисли като играч. Седнеш ли на пейката, вече трябва да бъдеш от другата страна на барикадата", заяви още треньорът пред "Позвънете: ВестникЪт". 

По неговите думи, в момента всички в "Спартак" са сплотени и за това той е оптимист за бъдещето. "Съставките на един клуб са школа, футболисти, спортно-технически щаб, администрация, ръководители, ветерани и фенове. Политиката, която следваме, е всички тези съставки да са заедно. Само така клубът може да е силен. По друг начин казано, ако се контузи един футболист, всички трябва да страдат. Ако нападнат някой от нас, всички трябва да го защитят. Атаки винаги ще има, но ние трябва единни да ги посрещаме", сподели откровено младият специалист. 

Според него, до фалита се е стигнало, тъй като години наред изкуствено се е поддържал само мъжкият отбор. "Вниманието, парите - всичко бе към него. На базите, на детско-юношеската школа не се обръщаше абсолютно никакво внимание. Предлагаха се нереално високи условия на футболисти и треньори, които впоследствие не се изпълняваха. Сега всичко е променено. Има изготвена стратегия, която се следва", допълни старши треньорът на "Спартак 1918".  

14.03.2011, 20:54 Автор: Йордан Фотев


Тагове: "Спартак", попълнения

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: