1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КАСИКОВ`ЪТ

Отиваме ли си наистина?криза

Като дете Касиков`Ът знаеше нещичко за природните бедствия благодарение на филма „7,9 по скалата на Рихтер”, който, доколкото си спомням, разказваше за най-чудовищното земетресение в Токио и наистина по един разтърсващ начин показа какво значи природата да ти се ядоса. Преди дни трус с магнитуд 8,9 разтърси североизточното крайбрежие на Япония. В началото на 2010 г. вярвам си спомняте как над 100 000 души загинаха под руините на Хаити след трус от 7-а степен. Преди 7 години близо 300 000 души се преселиха в по-добрия свят след опустошителното земетресение на остров Суматра, с магнитуд 9 по Рихтер. Имаше земетресения в Турция, цунами в Тайланд, урагани в САЩ, вулкан в Исландия, дори трус в София... всичко това през последните 7-8 години!
Кой каквото и да ни разправя, наистина сякаш природата ни е бясна. Толкова много природни бедствия само в рамките на няма и 10 години?

Ако съдим по (поне според Касиков`Ът) напълно изкуствено създадената световна икономическа криза и съпътстващите я природни бедствия, човек спокойно би могъл да си помисли, че дърпащите конците в световен мащаб може и да събират кинти за ноеви ковчези или за ферибот до Марс. Ако имаше нещо вярно във филма „2012”, то това бе, че ако настъпи АпокалипсисЪт, и има дори и минимален шанс за спасение, то ще бъде приоритет на богатите – даваш 1 милиард долара и си спасяваш жалкия милиардерски задник, пък който има само 100 милиона гущера, да се спасява както може.
Всъщност, ако световните манипулатори съумеят да пренесат дори и 0,01 процент от земното население на Марс и по този начин успеят да запазят късче от човешката цивилизация, би било все пак нещо позитивно на фона на пълното унищожение на Земята. Какво да правим ние – нормалните хора, обаче? Да седнем да се вайкаме, че нямаме милиард в дюшека? Да се тръшнем болни и залинели от мъка, че догодина може да дават „Коледата невъзможна” малко по-рано от предвиденото?
Предложението на Касиков`Ът е следното: Яжте, пийте, носете си новите дрехи, правете любов и се усмихвайте. Тя, природата си знае работата. Може пък да им го нахака само на милиардерите...

13.03.2011, 21:50 Автор: Борис Касиков


Тагове: цунами, криза, загиваме

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Kassikoff
14.03.2011; 16:31
Настина какво ли ни чака? Вашите предположения, Киркор?
Kirkor
14.03.2011; 14:17
Касиков...Ът, 2012 е твърде оптимистична теория. Много е лесно ей така - хоп и го няма светът. По-интересното е какво ни чака от тук нататък, при положение, че абсолютно безотговорно и без оглед на последствията продължаваме да експлоатираме планетата...
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics