1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

ВМРО – Варна в черeн списък на САЩКостадин Костадинов

ВМРО – Варна влезе в черния списък на Държавния департамент на САЩ. Партията била отбелязана като възпрепятстваща свободното изразяване на вероизповеданията в България. Критиката срещу воеводите се дължи на антийеховистката им
позиция.“Сега чакаме и посланика на САЩ Джеймс Уорлик да се изкаже по въпроса. Начело на църквата са поставили двама американци“, коментира зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов. Той отбеляза, че в случай, че представителите на сектата настояват да вдигнат свой храм на спорния терен срещу КАТ, те ще трябва да стартират нова процедура за издаване на ПУП и разрешение за строеж пред общината.
По техни прогнози това би отнело поне няколко месеца. Така ще зависи от администрацията и всички заинтересовани лица в района дали на мястото може да има храм, категорични са от ВМРО. Предният опит на „Сидетелите на Йехова“ да изградят лекционни зали във „Възраждане“ е довел до 10-годишна битка в съда. Спечелихме делото, но това е само една крачка в борбата, а не окончателна победа, коментира Костадинов.

07.02.2011, 07:41 Автор: „Позвънете: ВестникЪт“


Тагове: ВМРО, Варна, черeн списък, САЩ

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics