1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

Драми в съперника на ”моряците”

В ”Академик” не могат да намерят лицензиран треньор за мача си с ”Черно море”
Стефан Генов и компания не ги вълнуват проблемите на ”студентите”


двубой

Треньорски драми разтресоха столичния "Академик" преди мача с "Черно море". 24 часа преди двубоя на стадион "Славия" "студентите" се оказаха без наставник с необходимия лиценз "Про", който да ги изведе в домакинството на "моряците". Реалният треньор на "Академик" е Семир Селимински, който обаче се води спортно-технически директор, тъй като няма нужната тапия.
Проблемите за столичани започнаха от момента, в който те решиха да изгонят наставника си с лиценз Борис Ангелов и да го заменят с аржентинеца Марио Барера. 8 часа след това софиянци разбраха, че латиноамериканецът няма диплома и го натириха, но опитите им да върнат Ангелов удариха на камък. Така в миналия кръг при гостуването на "Видима-Раковски" "студентите" бяха водени от Васил Ивански, който има само лиценз "А". Това е позволено от правилника на БФС, но за една единствена среща. До вчера следобед в "Академик" не бяха намерили треньор с тапия, който да ги изведе срещу "Черно море". "Опитваме се да намерим човек, но не знам дали ще успеем", призна Семир Селимински.
Наставникът на "моряците" Стефан Генов пък бе категоричен, че проблемите на "Академик" не го вълнуват. "Може да е трик, с който да ни разконцентрират. Ние сме съсредоточени и мобилизирани за предстоящата среща", отсече Генов. Той заяви, че познава добре силните и слабите страни на противника и знае как да им противодейства. "Само трите точки в предстоящия двубой биха ме задоволили. Единствено победата ще компенсира грешната ни стъпка с "Локомотив" (Пловдив). Имам идея как да компенсирам отсъствието на наказаните Танко Дяков и Дончо Атанасов, но няма да я разкрия предварително", каза още старши треньорът на "моряците". Генов призна, че съдийството не го притеснява, тъй като мачът ще бъде свирен от опитен рефер като Стефан Спасов. "И в този мач искам моите възпитаници да играят на скорост, с едно докосване и бързи флангови атаки", допълни треньорът. Освен на наказаните Дяков и Атанасов, той няма да може да разчита и на контузените Михаил Лазаров и Мирослав Будинов.

11.03.2011, 21:07 Автор: Йордан Фотев


Тагове: двубой

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: