1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Спортист №1 на Варна в „дупка“

Пилотът Тодор Славов влезе в капана на кризата
Пуснал е колата си за продажба, търси по-мощна


Славов

Кризата в България оказва влияние във всички сфери на спорта. Въпреки постиженията си автомобилист номер едно на България през 2010 година и спортист номер едно на Варна Тодор Славов страда от липсата на спонсори. Поради тази причина талантливият пилот смята, че е в застой и не се развива. „Жалко е, че нямаме подкрепа от спонсори, за да можем да съставим програма за сезона. По принцип искам да участваме по-активно във вътрешния шампионат, тъй като доста трудно ще намерим подкрепа за чужбина. За момента това е насоката ни. Първото ни рали трябва да бъде „Траянови врата“ на 12-13 май. Нивото, което сме постигнали трябва да бъде използвано и да се върви напред. Трябва някаква подкрепа и от държавата. Има целева субсидия за новия сезон, която трябва да получим предвид резултатите ни от Световния шампионат, но тя е може би 10 процента от целия бюджет, който ни е нужен за сезона и е напълно недостатъчна, за да реализираме външна програма“, сподели пред „Позвънете: ВестникЪт“ Славов.
Автомобилният пилот призна, че през миналата година му е било по-лесно със закърпването на бюджета за състезанията, поради налични средства. „С помощта на нашата фирма успявахме да осигурим пари за участие на шампионатите, но предвид кризата вече нямаме тази възможност да заделяме лични средства за спорта и това е проблем. Миналата година беше изключително трудна за нас. Няколко фирми и федерацията ни помогнаха, но тази дори и това е недостижимо. Затова сега  решихме да участваме във вътрешния шампионат. Тази година спечелихме доста награди – историческото трето място в Световния шампионат, автомобилист на годината и други сериозни успехи и награди, но за жалост нямаме подкрепа“, каза Тошко.
Той заяви, че има желание да смени колата, с която се състезава, за да постига по-големи успехи в домашните надпревари. „На този етап, мисля че, няма можем да вземем клас супер 2000, но сме пуснали нашата кола за продажба. Ако се осъществи ще вземем автомобил от клас супер 1600, който ще бъде по-силен от нашия. Ще изоставаме от автомобилите супер 2000, но ще имаме възможност да се предвижим по-напред в класирането. Колата е по-стара, като технология, но е по-освободена и реално автомобилите са на същата база, само че 2000 е с двулитров мотор и е 4x4. 1600 е по-развит, по-скъп е, но е по бърз между 0,5 и 1 секунда на километър от нашия, което си е доста сериозна разлика“, споделя пилотът.
Тодор Славов заяви пред репортер на „Позвънете: ВестникЪт“, че има желание да създаде школа за млади пилоти. Той се надява да е полезен със своите качества за подрастващите, които ще се обучават в този спорт. „Ще организираме курсове за майсторско управление и безопасно шофиране. Мисля, че нашият опит по състезанията трябва да бъде предаден на по-младите пилоти. Първият курс ще бъде проведен на картинг пистата във Виница за трима човека и ще бъде напълно безплатен, така че те да получат нужните умения. Ние сме натрупали голям опит в международни състезания и смятам, че нивото ни за България е много високо и ще бъдем в голяма полза за тази школа“, каза Славов.

10.03.2011, 20:55 Автор: Николай Караколев


Тагове: Спортист дупка криза

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
radetwcg
16.09.2011; 18:10
aqDErK , [url=http://moorhzskncgn.com/]moorhzskncgn[/url], [link=http://nzllbjtawdlk.com/]nzllbjtawdlk[/link], http://gmreqzzhfuni.com/
ocmsiirr
15.09.2011; 13:35
rOi1HM <a href="http://vjiywuqweiju.com/">vjiywuqweiju</a>
Kaley
13.09.2011; 05:13
What a neat atircle. I had no inkling.
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: