1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Разграден стадион плаши полицията

Мачът между ”Спартак 1918” и ”Рапид” от ”В” група може да остане без униформена охрана
300 фенове протестират срещу ”присъствието на ДПС в клуба” с национални трибагреници


Стадион

Срещата от Североизточната "В" група между отборите на "Спартак 1918" и "Рапид" (Дивдядово) може да остане без полицейска охрана, въпреки желанието на ръководството на домакините за такава. Причина за това е моментното състояние на клубния стадион на "соколите", научи "Позвънете: ВестникЪт". На съоръжението текат ремонтни дейности и липсват част от нужните предпазни огради. "От "Спартак 1918" се свързаха с нас с желание да охраняваме мачовете им. В началото на седмицата служители на II РПУ огледаха стадиона и решиха, че моментното му състояние трудно може да гарантира ефикасна охрана. До утре (бел.ред. днес) не си ли оправят нещата, наши служители няма да бъдат разположени вътре в стадиона. В момента той е разграден и всеки може да влиза от където си поиска. Няма как да сложим полицай на всеки ъгъл", коментира началникът на сектор "Охранителна полиция" към ОДП-Варна главен комисар Пламен Парушев.
Той разкри, че днес полицията ще направи втори оглед на съоръжението, след който окончателно ще бъде ясно дали мачът от втория пролетен кръг в третия ешелон ще има униформена охрана. Ако шефовете на "Спартак 1918" не са изпълнили нужните предписания, то двубоя ще бъде пазен само от частни гардове. Практиката обаче е доказала, че те не могат да се справят при извънредни ситуации. А точно такава се очертава в неделната среща.
На мача се готвят да дойдат над 300 привърженици на "соколите", които са в открит конфликт с ръководството на клуба. Все пак пред "Позвънете: ВестникЪт" тарторите на агитката обещаха, че протестът им ще бъде мирен. Феновете ще развеят близо 200 родни трибагреника, като обявиха, че това ще бъде протест срещу "присъствието на ДПС в клуба". Освен това ще бъдат издигнати и транспаранти с обидни послания към ръководството. „Протестът ни ще бъде мирен. Не искаме конфликти. Един път сме влизали в ръкопашен бой с охранителната фирма на стадиона, но сега едва ли ще се стигне до подобно нещо. Очакваме обаче провокации от страна на гардовете. Ако те ни нападнат първи, ние няма да стоим със скръстени ръце, докато ни бият. В събота вечер се събираме, за да обсъдим стратегията за нашия протест“, сподели пред „Позвънете: ВестникЪт“ един от лидерите на агитката на „соколите“.
Днес ченгетата инспектират съоръжението
Фенове се притесняват от провокации на частни гардове

10.03.2011, 20:53 Автор: Йордан Фотев и Николай Караколев


Тагове: Спартак стадион

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: