1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

”Моряк” олекна с 4 бона за прегръдка

Танко Дяков плаща от джоба си глоба, наложена на ”Черно море”
Каква е тази санкция, хората в България работят за 500 лева, чуди се защитникът


танко дяков

Централният бранител на "Черно море" Танко Дяков едва ли ще иска скоро да си спомни за неделната среща с "Локомотив" (Пловдив). Не стига, че защитникът получи червен картон, ами олекна и със значителната сума от 4200 лева. Както е известно, дисциплинарната комисия към БФС наказа Дяков с лишаване от права за 1 мач и глоба от 1200 лева. Освен това санкция от 3 бона бе наложена и на футболния клуб, тъй като снажният футболист отказа да се прибере веднага в съблекалнята, след като бе изгонен, а зад рекламните пана изгледа изпълнението на дузпата, която Здравко Лазаров пропусна. 
"Позвънете: ВестникЪт" научи, че Танко освен собствената глоба ще плати от джоба си и тази на "Черно море". Вътрешният правилник на клуба гласи, че всеки футболист сам плаща санкция, наложена заради негови действия. Самият играч потвърди това и изрази готовност да извади от джоба си парите. "Бъдете спокойни, "Черно море" няма да бъде ощетен. Аз ще платя цялата сума. Тя обаче е много голяма. Чудя се, как може да налагат такива санкции при условие, че обикновеният българин работи за 500 лева на месец. В крайна сметка не стана нищо кой знае какво", коментира Дяков пред "Позвънете: ВестникЪт". Той бе категоричен, че не е заслужавал глобата и обясни ситуацията в 36-ата минута на мача. "Получих червен картон и напуснах терена без каквито и да било претенции. Застанах зад рекламните пана, за да проследя изпълнението на дузпата. След това отидох до Илко Пиргов, за да го прегърна и се прибрах в съблекалнята. Нито съм беснял, нито съм обиждал, нито съм се държал непристойно. Просто изразих радостта си, прегръщайки съотборник", допълни Танко Дяков.
Наставникът на "Черно море" Стефан Генов пък призна, че е провел разговор със защитника за да бъде по-сдържан занапред. "Като цяло глобата е огромна и по моето мнение незаслужена. Танко подходи малко по-емоционално, но това е нормално. Футболистите горят по време на мачовете. Все пак поговорих с него. Явно занапред трябва да бъдем много внимателни", заяви старши треньорът на "моряците". Иначе Генов бе категоричен, че трите точки при гостуването на "Академик" просто не подлежат на съмнение. "След като пропуснахме да победим "Локомотив" (Пловдив), нямаме друга алтернатива в София, за да продължим да преследваме целите си. "Студентите" са корав отбор, към който трябва да подходим внимателно. Предвид играта ни в последните два мача обаче, аз съм оптимист", допълни Генов. Освен на Танко Дяков, срещу "Академик" той няма да може да разчита и на лявото си крило Дончо Атанасов. Той също е наказан, но заради натрупани 5 жълти картона.

09.03.2011, 22:06 Автор: Йордан Фотев


Тагове: Танко Дяков, Черно море

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center