1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Приятели извън терена

Конкуренти на терена, извън него Илко Пиргов и Петър Денчев са добри приятели
Двамата вратари на ”Черно море” са страховит тандем на тенис на маса


партньори

Вратарският пост във футбола е най-неблагодарната работа, гласи едно клиширано твърдение. Колкото и да е изтъркано, то е вярно и точно за това е толкова широко разпространено. Нали знаете, миг невнимание може да превърне вратаря от герой в грешник. Освен това, колкото и да са добри, футболистите под единайсетметровата рамка никога не могат да са сигурни, че ще играят. Просто защото може да има някой по-добър от тях, а няма как двама да бъдат едновременно на терена. Това поражда естествено съперничество между вратарите във всеки един отбор, което често минава границата на нормалното конкуриране. 
В "Черно море" обаче не е така. Дори напротив. Конкуренти на терена и приятели извън него. Такива са двамата вратари на "моряците" Илко Пиргов и Петър Денчев. Млади и талантливи, в отношенията между тях няма така типичната за българина завист. Даже нещо повече. Те са партньори на тенис на маса, заформяйки страховит тандем. "Нямаме равни на себе си. Жънем победа след победа с хилки в ръка. Вече трудно си намираме съперници", заяви с усмивка Денчев. Силата на двамата вратари често усещат съотборниците им в "Черно море" Сашо Александров и Георги Божилов. "Не са само те. Бием всички наред", уточни още Денчев, който поне засега е №2 под рамката на "моряците". Думите му са потвърдени от неговия партньор Илко Пиргов. "От нас двамата Петър е по-добър на тенис на маса. Играли сме няколко пъти един срещу друг, победите бяха за него. Добре, че на двойки сме в един тим", сподели Илко, който обаче също е умел с хилката.  
Любовта на Денчев към тениса на маса датира от детските му години, обясни самият той, но побърза да добави, че никога не се е занимавал професионално. "Футболът винаги е бил спорт №1 за мен. След него обаче се нарежда тенисът. Играя и на корт, но на маса повече ми харесва. Не е само за удоволствие, независимо че то е голямо. Мисля, че много помага и за поста, на който играя, тъй като развива качества като пъргавина и скорост", каза също вратарят, известен с прякора си Шмайхела. "Освен това е отличен начин да свалиш напрежението след мач. Разпускаме прекрасно с игри на тенис", допълни го Пиргов.  
Двамата са категорични - фактът, че се конкурират за един пост на футболния терен, не ги притеснява. "Отношенията ни са прекрасни. Никога не е имало дрязги, да не говорим за нещо повече. Приятелството ни е чисто. Без някакви задни мисли, без завист или лицемерие. То тези неща се усещат, ако ги има. Няма как да бъдат прикрити. За това с такава убеденост твърдя, че никой от нас не мисли лошото на своя колега. Тренираме заедно, готвим се усърдно и когото посочи треньорът - той излиза на терена. И на двамата ни е ясно, че няма как да бъдем заедно в игра", сподели Денчев. "Разбираме се отлично. Гледаме взаимно да си помагаме. Това, че сме конкуренти за вратарския пост, няма никакво значение", заяви пък Пиргов.    

Те са на едно мнение и относно конкуренцията по между им. Смятат, че само би им помогнала в израстването като футболисти. "Мога само да спечеля от това, че съм в един тим с Илко. Той е уникален вратар, на който искрено се възхищавам. Изключително пъргав и със страхотен рефлекс. Освен това е страшно трудолюбив и перфектен професионалист. Имам какво да науча от него", смята Денчев. "Петър е много талантлив. Все още е доста млад и бъдещето е пред него, но притежава безспорни качества", добавя Пиргов.

Засега той е първи избор на вратата на "Черно море", където се представя отлично вече трети сезон. Дойде на "Тича" през зимата на 2009 г. и от тогава е несменяем титуляр. Денчев от своя страна кара първа година с "моряците", но когато му се наложи, доказа, че неслучайно е привлечен във Варна. При гостуването на "Монтана" през есента Пиргов получи червен картон, а неговата резерва "заключи" вратата си в следващия кръг с "Локомотив" (София). За това и треньорският щаб на "Черно море" е спокоен поне относно вратарския пост. Наставникът Стефан Генов разполага с убийствена конкуренция под рамката, която, както знаем, ражда качество. На "Тича" обаче, освен това, очевидно ражда и приятелство. 

07.03.2011, 21:17 Автор: Йордан Фотев


Тагове: тенис

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА