1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
СПОРТ

Генко гледа към чужбина

Не съм се отказал от реализирането на силен трансфер, обяви вратарят на ”Спартак 1918”
Любимецът на агитката смята, че може да играе на високо ниво още 8-9 години


Генко Славов

Вратарят на "Спартак 1918" Генко Славов все още вярва, че най-доброто за него в кариерата му предстои. 30-годишният страж не се е отказал от мечтата си да реализира трансфер в сериозен клуб и е убеден, че има качества за големия футбол. Това призна самият той пред "Позвънете: ВестникЪт". През сезон 2003/04 Славов бе част от ЦСКА, но не успя да се пребори с конкуренцията на Стоян Колев и записа едва една среща за "армейците". "Мисля, че мога да играя на високо ниво поне още 8-9 години. Имам амбиции да постигна нещо значимо. Това е нормално. Ако нямам цели, по-добре да си стоя вкъщи", категоричен бе един от любимците на агитката на "соколите". Едно от основните му желания е някой ден да има възможността да заиграе в чужбина - нещо, което все още не е постигнал. Освен за родния "Спартак" и ЦСКА в кариерата си досега Славов е играл за "Волов" (Шумен), "Калиакра" и "Черноморец" (Балчик). 

Иначе стражът сподели, че на този етап няма конкретни планове колко ще продължи третият му период с фланелката на "соколите". "Ще играя за "Спартак 1918", докато треньорският щаб и ръководството са доволни от изявите ми. Докато се чувствам желан и докато има с какво да помогна. Не мисля, че идването ми в клуба е крачка назад в кариерата. Това, че сме във "В" група няма никакво значение. Организацията е на професионално ниво и целите са високи. Определено има огромна разлика от последния път, когато бях в "Спартак". Не се съмнявам, че идното лято ще се завърнем в "Б" група. По-важното, според мен, е след това да атакуваме елита. Дано такива да са плановете и на шефовете, но за това трябва да питате тях", каза още Славов. 

По думите на Генко, той не се притеснява как ще реагират на преминаването му в "Спартак 1918" феновете на тима, които все още бойкотират мачовете. "Аз винаги съм имал специална връзка с привържениците. Не вярвам отношението им към мен да бъде лошо. А и доколкото знам, те не протестират срещу футболистите. Очаквам да се върнат на стадиона и заедно да възродим името на клуба", допълни вратарят, който в кариерата си има 68 мача с фланелката на "соколите". 

Според Славов най-важното за един страж е да вдъхва увереност с изявите си на играчите пред него. Той бе категоричен, че като пример в това отношение може да посочи вратаря на "Манчестър Юнайтед" Едвид ван дер Саар. "Холандецът е страхотен, винаги съм му се възхищавал", добави Генко, на когото феновете на "Спартак 1918" възлагат надежди да "заключи" вратата си през пролетния полусезон. 

07.03.2011, 21:11 Автор: Йордан Фотев


Тагове: вратар

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код: