1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Кмет чака тотомилионите да оправят Кубрат

Бивш полицай грабнал рекордния джакпот, твърди градската мълва
Румънци пресичали границата, за да пускат фишове в кадемлийския пункт


тото

Въпреки че цялата страна се тресе да научи името на поредния тотомилионер, Кубрат сякаш е изживял тези вълнения. На площада в града цари нормалното оживление за малко населено място. Някои от хората, които разпитвахме по темата, дори не криеха раздразнението си. Втръснало им да се говори за милионите. Други просто посрещаха с усмивка засиления интерес, докато се подготвяха за 8 март. Така или иначе темата в малката делиорманска община не е забравена. За наше нещастие единственият тотопункт в града беше затворен през вчерашния ден. Жената, която го обслужва, живее в село до Тутракан. Нейното предположение за това кой е тотомилионерът би се доближило най-много до истината, но служебната тайна, така или иначе, й забранява да го назове. Кубратчани предполагат, че тя е човекът, който се чувства най-некомфортно от цялата ситуация, защото е принудена да отговаря на едни и същи въпроси вече близо месец.

Градската легенда в Кубрат упорито твърди, че спечелилият милионите е бивш полицай. Въпреки че никой от хората не пожела да му каже името, повечето от случайните минувачи бяха убедени, че става въпрос за ексслужител на реда, който се пенсионирал млад. Часове след изгтеглянето на числата млад мъж се похвалил в социалната мрежа Фейсбук, че е ударил милионите. Дори почерпил в местна дискотека на 10-и вечерта. Тогава никой не му повярвал, но впоследствие се оказало, че той е син на бившето ченге. Към този момент остава загадка дали тази история е истинска, или просто слух, който е заживял собствен живот в Кубрат. Според друга мълва няколко дни след падането на джакпота, тъмни джипове почнали да обикалят района. В местната полиция обаче няма подадени сигнали за нередности, свързани с истерията.

Кметът на Кубрат Ремзи Халилов от своя страна вижда в събитието възможност за икономическо съживление. Той очаква съгражданинът му, спечелил рекордния джакпот от 7 млн. лева, да стартира някакво бизнес начинание. И Халилов твърди, че не знае кой е тотомилионерът. Искрено се надява скоро да разбере, за да му предложи да инвестира в бедната община. По думите на градоначалника нямало нужда от дарения за ремонти или реконструкция на общински сгради, а от работна ръка. Като повечето общини в региона безработицата е най-големият бич за Кубрат. "Мисля, че не е правилно да се съобщава от кой град е печелившият, особено ако става дума за малко населено място. Започва едно напрежение, хората се притесняват, вървят слухове...", споделя Халилов. Той допълва, че не пуска често тото, но след като паднал джакпотът, пуснал два пъти подред. Че тотоманията е станала част от съвременната история на Кубрат, стана ясно и от жеста на Халилов, който на изпроводяк даде по една рекламна химикалка на тотализатора на екипа на "Позвънете: ВестникЪт". Местните звзеци дори се шегуват, че Кубрат вече няма да е известен като родното място на Лили Иванова, а като родно място на тотомилионери.

Постоянното присъствие на градския площад твърди, че от всички съседни общини започнали да пускат фишове в кадемлийския пункт. Очевидно новината за големите милиони е достигнала северната ни съседка, защото били забелязани и румънци, които търсели късмета си в града. По права линия разстоянието до границата било 50 км. 

Станка Радойнова, която има рибарски магазин срещу тотопункта, твърди, че миналата седмица няколко русенски коли паркирали до пункта. От тях излезли неколцина костюмирани мъже с куфарчета. Според нея те били шефове от районната дирекция на тотализатора. Тогава разбрала, че тотомилионерът наистина е от Кубрат и че вече е взел парите. Радойнова си спомня добре датата, на която падна джакпотът - 10 февруари, защото на следващия ден имала рожден ден. Като почнала да черпи колежките си за личния празник, тръгнала мълва , че тя е ударила милионите. Имала няколко трудни часа, докато обясни на близки и роднини, че не е щастливецът с числата.

07.03.2011, 21:02 Автор: Нивелина Няголова


Тагове: тото, печалба

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center