1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
СПОРТ

”Спартак” срещу себе си за първото място

Кризата уби конкуренцията на ”соколите”


футбол

Макар сезонът в Североизточната "В" група да е едва преполовен, в "Спартак 1918" отсега могат да отварят шампанското и да празнуват завръщането си в професионалния футбол. Просто защото никой от останалите отбори няма желание да се бори за промоция в "Б" група. Кризата уби конкуренцията на "соколите", които просто трябва да доиграят сезона, за да официализират мястото си във втория ешелон на родния ни футбол. Единственият по-сериозен противник на "Спартак 1918" бе фенският тим, който обаче прекрати участието си през зимната пауза.
В момента "Спартак 1918" има аванс от 8 точки пред следващия "Макак" (Шумен), който дори няма амбиции за първото място. "Аз съм реалист и знам, че тази разлика няма как да бъде стопена. Варненци са изграден тим и определено ни превъзхождат. А и все още нещата при нас от финансово естество не са розови. Скоро ще излезе новата съдебна регистрация на клуба и се надявам тогава да намерим спонсори. Без да имаме финансова сигурност обаче, няма как да атакуваме професионалния футбол. Живот и здраве догодина, ако нещата се променят, можем да помислим за нещо по-сериозно", призна пред "Позвънете: ВестникЪт" наставникът на "Макак" Валери Венков.
Третият във временното класиране "Суворово" също дори не си и помисля за евентуална атака на челото, макар през зимната пауза да направи доста прилична селекция. Отборът, воден от Николай Стоев, взе 6-7 играчи, сред които и полузащитника на "Черно море" Владко Костадинов, а в първия пролетен кръг разби с 4:0 "Скрита сила" (Мъдрево). "Няма как да се борим за първото място, тъй като не разполагаме с нужния ресурс да поддържаме отбора в "Б" група", бе откровен кметът на Суворово Павлин Параскевов. По неговите думи, единствената цел пред тима е да радва с игрите си публиката в градчето. "Ние искаме да си вземаме домакинските мачове. Хората да остават доволни, когато идват на стадиона и след това да започват работната седмица с положителни емоции. Във финансово отношение сме изрядни към нашите футболисти, но разходите в професионалния футбол са в пъти повече и няма как на този етап да се справим с тях", допълни Параскевов.
Единственият клуб, който изрази някакви претенции за промоция в "Б" група, бе "Две могили". Треньорът на тима Игнат Младенов призна, че това е целта, поставена пред ръководството, но отборът ще атакува не първото място на "Спартак 1918", а второто, даващо право за участие на бараж. В момента "Две могили" се намира на цели 11 точки зад "соколите", които на практика няма как да бъдат стопени.

06.03.2011, 20:52 Автор: Йордан Фотев


Тагове: спартак

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center