1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Жители на Аврен на протести срещу ЦИКАврен

Хората от варненската община Аврен излизат на мирен протест срещу бездействието на Централна избирателна комисия, научи ДеФакто:ВестникЪт. Причината за недоволството са манипулациите на представителите на ГЕРБ в местната ОИК, които саботират конкурентен кандидат за предстоящите местните избори. 

След като получихме сигнал за неправомерни действия от страна на членове на ГЕРБ в  ОИК - Аврен,  своеволията на партията  продължават. Галина Янева, упълномощеното лице на коалиция "За нашето бъдеще", сигнализира, че отговор на жалбите до ЦИК все още няма, въпреки че е минало много време. Като представител на коалицията, Янева е регистрирала в местната ОИК кандидатите за кметове и общински съветници. 

Малко по-късно Мелек Тахсин Таик, член на комисията,е била принудена от председателя Велин Жеков да впише забележка в документите на коалицията, която пък е станала причина ГЕРБ да обжалва регистрацията. Отговор на жалбата на Таик, с чието копие разполагаме, остава без отговор . Жалбата на ГЕРБ срещу регистрацията на "За нашето бъдеще" също остава без отговор. 

Протестите в Аврен започват официално на 3 октомври в 8 часа сутринта, заяви за ДеФакто:ВестникЪт Галина Янева. Те ще продължат, докато от комисията не изпълнят законовите си задължения, категорична бе тя.

Прилагаме и декларацията, в която жителите на община Аврен излагат своите искания:

Ние, долуподписанитe, жители на община Аврен,

Изразяваме възмущението си от машинациите и незаконосъобразните процедурни действия, извършени от Общинска избирателна комисия – Аврен и Централна избирателна комисия, чрез които се цели отстраняване на Красимир Тодоров кандидат за кмет на Местна Коалиция „ЗА НАШЕТО БЪДЕЩЕ” – АВРЕН, както и на самата коалиция от участие в местните избори. На 20.09.2011 година, коалицията, регистрира своите кандидати за кмет и общински съветници на община Аврен. Регистрацията бе извършена без забележки видно от Решения №56/19.09.2011 и Решение №58/20.09.2011г. Председателят на Общинска избирателна комисия – Аврен, представител на ПП „ГЕРБ” е принудил един от членовете г-жа Мелек Таир да впише забележка в регистъра относно регистрацията на коалицията на 28.09.2011 година. Междувременно е постъпила жалба от Емануил Младенов, кандидат за кмет на ПП „ГЕРБ” срещу регистрацията на коалицията. В нарушение на закона представителят на коалицията не е уведомен нито за дописаната забележка, нито за жалбата.

От друга страна, ЦИК не се произнася по жалбата в законоустановения срок. Представителите на ПП „ГЕРБ” в ЦИК блокират вземането на решение, с което нарушават своите задължения.

Всичко това се прави с една цел – отстраняване на Красимир Тодоров, успешен кмет и административен ръководител два поредни мандата, от участие в изборната надпревара и осигуряване на безпрепятствена, служебна победа на ПП”ГЕРБ” и нейния кандидат за кмет.

Възмутени сме от опорочаваното на изборния процес и заявяваме, че в знак на протест, няма да допускаме членовете на Общинска избирателна  комисия да изпълняват служебните си задължения до решаване на въпроса от Централна Избирателна Комисия и допускане до участие на г-н Тодоров в изборите. 

Желаем честни избори, в които кандидатите да се борят да спечелят нашето доверие, а не кмет, назначен чрез политически машинации на управляващото мнозинство.

Още по темата :  http://vestnikat.bg/news.php?read=4092#axzz1ZHQsirSh

02.10.2011, 14:39 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: ГЕРБ, Аврен, протест, ЦИК

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics