1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
ОБЩЕСТВО

Майките готвят нови протести във Варнатризнаци

Протест срещу лошата социлана политика  организираха майки чрез форуми в интернет и социалната мрежа Фейсбук.
Националният протест на българските майки обаче бе осуетен от лошото време и едва пет майки се бяха събрали пред Община Варна, научи Дефакто:ВестникЪт.

Но дъждът  не попречи на Таня Димитрова – майка на 2 годишно дете с увреждане, да чака някой от общинска администрация, за да му бъдат връчени исканията. Протестиращите майки настояват за увеличение на детксите надбавки със 75% и отпадането на  подходния критерий за достъп до тях, и да има фиксирана дата за превеждане на парите за майчинство. „За плащането на консумативите си има фиксирана дата и за всяко закъснение следват санкции, а майчинските постъпват в различно време и не знаем, кога да ги очакваме”, оплака се Таня Димитрова.

Друг проблем, който вълнува родителите е, че са малко местата където са изградени рампи. Майка на тризнаци сподели пред Дефакто:ВестникЪт, че минава само по определни изпитани маршрути, тъй като често среща затруднения по пътя. Рампата пред общинта се оказа тясна за количката за тризнаци, и жената бе принудена да потърси помощ от минувач да изкачи стълбите.

Недоволните майки поискаха  увеличение на парите за обезщетение, двойно изплащане на майчинството при раждане на близнаци и тризнаци, и достъпно образование за всички деца независомо от социлания статус на родителите.

Събралите се майки обещаха, че ще бъдат проведени още протести докато не бъде направена  реформа в сферата на социалното подпомагане.

01.10.2011, 12:25 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: протест, майки, надбавки

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center