1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

Президентът свиква съвета за НСГеорги Първанов

Президентът Георги Първанов свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност заради събитията в Катуница и последвалото напрежение в страната, предава dariknews.bg. Темата на заседанието ще бъде: „Актуални проблеми на вътрешната сигурност. Неотложни мерки за гарантиране на реда и законността в страната и недопускане на етническо напрежение".

Доклади по темата ще изнесат зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, който в момента е изпълняващ длъжността министър на вътрешните работи, тъй като Цветан Цветанов е в отпуск заради изборната кампания, и Калин Георгиев, главен секретар на МВР. На заседанието е поканен и главният прокурор Борис Велчев.

Случилото се преди седмица в Катуница наложи свикването на заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, за да бъде обсъдено ескалиралото напрежение. В понеделник в пловдивското село отидоха президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов. И двамата заявиха, че полицията е изпуснала положение в първата нощ на размири и ситуацията не трябва да се подценява.

„Държахме да дадем един ясен знак за българското общество, че институциите са единни в стремежа да не се допусне нарастване на етническо напрежение, на религиозно, каквито гласове се чуват от някои по-радикални групи. Институциите в това отношение ще бъдат единни и второ, ще бъдем достатъчно твърди в отпора на подобни радикални и екстремистки настроения", коментира държавният глава.

„Аз съм убеден, че ако прокуратурата съумее, заедно с данъчните, да събере достатъчно доказателства и се повдигнат обвинения, хората ще се успокоят с това, че няма недосегаеми", заяви премиерът Бойко Борисов.

В разговорите на „Дондуков" 2 по закон участват председателят на Народното събрание, премиерът, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, шефът на ДАНС, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи.

Източник: dariknews.bg

01.10.2011, 11:11 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: президент, съвет за сигурност, Катуница

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center