1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Изхвърлиха жена от дома й заради измамаКристина Янулева

Самотна майка с две деца беше принудена да напусне дома си, изведена от съдия изпълнител, научи Дефакто:ВестникЪт. След като семейството живяло близо 6 години в апартамента, се оказало, че за него претендира друг собственик.

“През 2003 г. си купих имота и в края на 2004 г. се нанесохме да живеем тук и така до май 2010 г., когато получихме призовка от за дело”, разказа пред Дефакто:ВестникЪт Кристина Янулева.

Оказало се, че строителят Камен Вълчанов с тогавашна строителна фирма “ЕТ Вариант” е продал имота на две лица. През 1994 г. го купува “на зелено” първият собственик. След това той заминава в чужбина. През 2003 г. имотът е обявен в несъстоятелност, иззет е от съдия изпълнител и е продаден на търг. Купен е от семейство Янулеви.

Когато старият собственик се връща в България, през 2010 г., започва да предявява претенции върху закупеното имущество. На първа инстанция съдът се произнася в полза на Янулеви, на втора обаче печели първоначалния собственик.

В момента Кристина Янулева чака решението на Върховния касационен съд. Въпреки това обаче заповедта за въвеждане във владения на старите собственици е задействана и в четвъртък тя бе принудена да напусне жилището.

“Мисля че това не е правилно. Не мога да си представя какъв е този закон, при неприключило дело, да трябва да напусна собственост. Определено има нещо гнило, но аз ще си търся правата до края", закани се Янкулова. "Тук са вложени освен пари, нерви и труд", добави жената.

Кристина се е обърнала за помощ към омбудсмана на Р. България и към европейските инстуции, но без резултат. “Писах до Европейския парламент, оттам ми отговориха, че не са компетентни да се бъркат в нашето законодателство”, оплака се майката.

Кристина е разведена. Тя е майка на две деца на 3 и 8 години. За щастие, когато разбрали за ихвърлянето й от вкъщи, от работата й помогнали и й осигурили служебно жилище. днес обаче мъжът й дойде, за да я подкрепи. Оказа се, че той е полицай.

Друг парадокс, според Кристина е, че старият собственик на апартамента има претенции към апартамент 18, а нейният имот по нотариален акт, който тя притежава, е номер 17. Това потвърди и домоуправителят на входа Валентин Росанов. “Само че апартаментът му е номер 18, който се намира отсреща”, заяви домоуправителят Той разказа, че блокът е предаден на собствениците до груб строеж. Те все още нямали акт 16- нещо, което трябвало да бъде свършено от строителя. До момента от блока са събрали по 4000 лв. на глава, за да може да се въведе в експлоатация тази сграда.

Според Валентин Росанов, има още няколко апартамента в съседни входове на блока, които се оказали на повече от един собственик.

Хората, от които неправомерно е било иззето имуществото, по силата на съдебното решение ще бъдат въведени въведени в собственост. Апартаментът на длъжниците е този”, заяви категорично адвокатът на първите собственици Таня Георгиева.

Няма никакъв скандал, изпълнява се едно законно съдебно решение , никаква интрига”, разясни адвокатката. По думите й, въпросният имот е продаден единстявено на първите собственици и семейство Янулеви, нарочно са сменили номерацията на апартаментите, за да заблудят съда.

Една проста промяна на номерацията не променя и собствеността“, категоричен е юристът.

Съдията изпълнител Весела Блажева разясни, че взискателят многократно е давал отсрочки на Янулеви, за да напуснат жилището. „Те изкараха обезпечителна заповед за спиране на изпълнението. Тя е обезсилена. Делото се възобнови и в момента сме на реално изпълнение на заповедта“, заяви съдия Блажева.

„Ако се реши, че този въвод е неправомерен, ще бъде направен обратен въвод“, заключи съдия изпълнителят.

Чия собственост е имота ще стане ясно след решението на Върховния касационнен съд.

Апартаментът се намира на ул.”Петко Стайнов” 12, вх. 8, ет. 6. Семейство Янулеви твърдят, че са са вложили в него 100 хил. лв., като 53 от тях са теглени чрез ипотечен кредит.

30.09.2011, 15:44 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: измама, имот, майка

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics