1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Цар Киро планирал да бяга в Сърбияцар Киро

Асеновградският районен съд даде ход на делото по гледане на мярката за неотклонение на Кирил Рашков. Прокуратурата иска постоянна мярка "задържане под стража".

На 28 септември Рашков беше задържанв следствения арест в Пловдив за срок от 72 часа. Той е  привлечен като обвиняем за две закани за убийство, отправени на 23 септември в село Катуница. Те са срещу Веселин Христов, вуйчо на убития Ангел Петров, и срещу жената, с която Христов живее на семейни начала.

Съжалявам, че съм в залата. Не се чувствам виновен. Искам по-лека мярка, защото едва издържам. С тези думи 69-годишният Рашков се обърна към съдията по време на заседанието.

Той изтъкна, че жалбоподателят Веселин Христев е нахлул в дома му през март на 2010 г. с 50 коли. Тогава Рашков подал жалба, но не е обърнато внимание. През август месец Христев отново е блокирал дома на ромския бос със сто коли, отново последвала жалба. На 22 септември тази година за трети път три коли отново дошли в дома му, но пак никой не е обърнал внимание.

Адвокатът на Рашков - Даниел Ангелов, посочи, че  клиентът му води улегнал начин на живот с куп заболявания - няколко инфаркта, диабет и с95 % степен на инвалидност. Имал е намерение да отиде в Сърбия,не за да се укрие, а за да се чувства в безопасност и да спаси живота си, защото е застрашен от сегашната обстановка в страна след ексцесиите в Катуница, съобщава Фокус.

Адвокатът добави, че всяка една по-лека мярка би била адекватна и ще постигне целите на закона. Според него не е налице нито една от предпоставките за искане на най-тежката мярка, няма и сериозни преки и косвени доказателства освен една жалба и разпит на тези, които са я подали.

По думите на Ангелов това е нечувано в съдебната практика - въз основа на една жалба да бъде образувано досъдебно производство и то без преки и косвени доказателства. Той поясни, че Рашков също е подал жалба срещу Веселин за заплаха за убийство и че в този случай срещу него също би следвало да се образувано досъдебно производство. Не можем в една правова държава да се ръководим от обществения интерес, заяви той.

Междувременно срещу Кирил Рашков е образувано и досъдебно производство за укриване на данъци. Главният прокурор Борис Велчев отрече да има прокурорски чадър над Рашков, но призна, че срещу него е имало сравнително малко преписки и една от проверките на Асеновградската прокуратура е била прекратена.

Източник: news.bg

30.09.2011, 11:39 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: цар Киро, бягство, Сърбия

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center