1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
Reklamist.bg
КРИМИНАЛЕ

Съдът решава дали цар Киро остава в арестацар Киро

Най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" ще поиска прокуратурата за обвинения за общо три заплахи за убийства ромски бос от село Катуница Кирил Рашков - Цар Киро, съобщава dariknews.bg.

Заседанието ще се гледа в Районния съд в Асеновград.

Рашков бе задържан за 72 часа заради жалбите за закана за убийство на София Христева, синът й Веселин Христов и настойницата на убития Ангел Петров -Иванка Петрова. За такова престъпление законът предвижда до 6 години затвор.

Жалбите са от 23 септември в късния следобед, малко преди да започнат ексцесиите в Катуница. Имало е и сигнал на тел. 112 от Васил Христов минути, преди да бъде прегазен племенникът му.

Междувременно Окръжната прокуратураобразува досъдебно производство срещу Кирил Рашков за укриване на данъци в особено големи размери за периода 2004 г. - 2011 г.

Ангел Петров беше прегазен от микробус на 23 септември в Катуница, докато разхождаше кучето си. Пловдивският окръжен съд определи като виновен 55-годишния шофьор Симеон Йосифов и му наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". В микробуса с Йосифов са били още четирима души. Трима от тях в свидетелските си показания казват, че са се върнали в къщата на Цар Киро, за да обсъдят ситуацията с блъснатия Ангел.

Изтоник: dariknews.bg

30.09.2011, 10:50 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: цар Киро, съд, арест, Ангел

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center