1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
БЪЛГАРИЯ

МВР наблюдава социалните мрежимониторинг
Още снимки тук

Потвърдена е информацията, че МВР започва сериозен мониторингна социалните мрежи във връзка с протестите,организирани чрез Фейсбук през последните дни, пише news.bg.

Шефът на компютърни престъпления в ГДБОПЯвор Колев,който трябваше да участва в днешната конференция,посветена на информационната сигурност и съхранението на данни, изпратиизвинение за отсъствието си.
По думите на организаторите Колев не може да участва във форума заради инцидента в Катуница, като е пряко ангажиран с последствията от инцидента там - организирането на протести през социалните мрежи.

Междувременно в парламента след сериозни скандали бе извикан да докладва заместникът на Цветанов Веселин Вучков.

Не е изключено нещатада ескалират в по-голяма степен, предупреди той, цитиран от news.bg и допълни, че МВР ще работи още по-усилено за недопускане на етническо напрежение.
Пред органите на реда жителите на селото са заявили, че всеки ден се случватварварски убийстваот страна на ромите. Този случай не е междуетнически. 
Катунчани са уверили полицаите, че нямат проблеми в отношенията с другите роми.

По думите на заместник-министъра на вътрешните работи е събран арсенал от доказателства за умишленото убийство на момчето от Катуница. Към тях са добавени и свидетелски показания, въпреки че е имало силен отпор за даването им заради насаждан страх от 20 години.

Задържан е ивиновникът за убийството. От доклада на Веселин Вучков стана ясно, че са арестувани и лицата, опитали се умишлено да прегазят полицаи.

Жителите на село Катуница не искат да има само голи обещания, подчерта той. По думите му те искат държавата да си дойде на мястото - да се извърши данъчна проверка на Кирил Рашков и да се въведе законност навсякъде в страната. Това не може да стане изведнъж, посочи Вучков.

Според него в тези проверки трябва да се намеси и общината, дала разрешение за строежа на къщите. МВР беше изправено предмного сериозно изпитание- със средствата на закона да опази обществения ред, подчерта заместник-министърът. 
Запалена беше една искрица, която можеше да припламнев по-голям пожар, допълни той. Веселин Вучков застана зад решенията на главния секретар на МВР Калин Георгиев и шефа на полицията в Пловдив Тодор Чонов.

източник:news.bg

28.09.2011, 15:45 Автор: Дефакто:ВестникЪт


Тагове: социални мрежи, мониторинг, протести

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center