1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Цигани се готвят за войнаМаксуда
Още снимки тук

За истинска война се готвят циганите във варненската махала “Максуда”. Репортерската проверка на ДеФакто:ВестникЪт завари хората не уплашени, а агресивно настроени към българите. Хората там се въоръжават с вили, мотики, брадви и други подръчни материали.

Всичко това се случва под зоркия поглед на полицаи, които охраняват махалата от снощи и са все още там заради поредния организиран протест, който ще стартира днес в 19 часа.

Заканите, отправени към нашия екип говорят красноречиво за настроението – влезе ли българин там тази нощ, няма да излезе жив, обеща тълпата,която ни наобиколи за броени минути. Най-агресивно настроени са най-малките – 6-7 годишно момче размаха бокс пред нашите репортери и обясни, че ще “чупи глави” с него. Сред по-възрастните от “Максуда” има и такива, които са по-скоро уплашени от българската тълпа, но всички са единодушни, че ще се лее кръв. Майка на 6 деца обясни, че втори ден не смее да се прибере заради заканите на протестиращите и затова подкрепя желанието за мъст. Един от мъжете пък се оплака, че не могъл да излезе да работи отстрах, а “работата” му, както сам призна, е ровене в контейнерите за смет. Въпреки всичко обаче, опитаха се да ни убедят присъстващите, циганите са много по-работливи от нас. Истинско възмущение от действията на българската тълпа изказа и възрастен жител на квартала – тълпата, която стигнала до покрайнините, успяла да хвърли камъни, увити във вестник, и изцапали улицата.

Друг жител на махалата разказа, че в понеделник вечерта близо 4000 роми от "Максуда" са били готови да посрещнат протестиращите. Те са били въоръжени "кой с каквото имал". Жителите на ромския квартал във Варна се били уговорили със своите събратя от Каменра, които пък наброявали 400 души. Полицията обаче не е допуснала тези 400 души да тръгне от селото към Варна, научи Дефакто:ВестникЪт.

Най-фрапиращи обаче бяха изказванията на един мъж, който заплаши българите не с брадва и мотика, а с Турция. “Ще извикаме Турция и тогава пак ще сте под наше робство”, размаха ни пръст той. Броени минути по-късно екипът на Дефакто:ВестникЪт беше принуден да си тръгне тъй като агресията започна да се обръща и срещу нас.

28.09.2011, 15:08 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: Максуда, война, протестиращи

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
UniPark logistics