1 EUR  1.95583 BGN        1 GBP  2.37042 BGN        100 JPY  1.39086 BGN        1 USD  1.41696 BGN       
FULLMAX Center
КРИМИНАЛЕ

Стотици са арестувани след протеститеПолиция

Над 100 души са задържани по време на и след вчерашните шествия в страната. Това съобщи МВР. Шествията в София, Бургас, Враца, Стара Загора, Перник, Благоевград, Плевен и Пазарджик приключиха без сериозни инциденти и материални щети. Ситуацията в Пловдив обаче е различна. Най-много арестувани има именно там - 47 души. Протестът е достигнал до ромските квартали. Намесила се е жандармерията и е спряла протестиращите.

В същото време тежко въоръжени цигани от "Столипиново" обявиха война, предава Нова телевизия. Те заявиха, че се пазят от хората, които исках да ги нападнат и се заканиха да режат глави и никой да не излезе жив от квартала. За нарушаване на обществения ред в Бургас са задържани двама души, срещу които е образувано производство, в Пазарджик - също двама, в Плевен - 8,  във Варна - 20.

В столичните полицейски управления са отведени 23-ма души. 12-годишно момче е хвърляло камъни срещу полицията. То ще бъде предадено на родителите, на които ще бъде съставено наказателно постановление. В Плевен е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за разбиване на партиен клуб в града. По време на шествията са пострадали двама полицаи - в София и във Варна. Те са без опасност за живота. Ситуацията в ромските квартали в Пловдив е спокойна, съобщи Веселин Вучков - изпълняващ длъжността министър на вътрешните работи.

„Етническите групи са много податливи на слухове. Но ние се свързахме с техни лидери и на място успокоихме хората. Ако някой мисли да нахлуе в такива махали, населени с роми, ще срещне сериозен отпор от органите на реда", каза още Веселин Вучков. Траурно шествие в памет на двете загинали момчета Ангел и Павел имаше късно снощи и в Катуница.

Нощта в селото премина спокойно. Мълчаливи със свещи в ръце стотици жители на селото преминаха от кметството до мястото, където 19-годишният Ангел Петров беше прегазен в петък вечерта. Хората почетоха паметта и на погребания вчера следобед приятел на Ангел - Павел.

Източник: news.bg

27.09.2011, 10:13 Автор: ДеФакто:ВестникЪт


Тагове: България, протести, асрестувани

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ
КОМЕНТАРИ
Няма въведени коментари
_______________________________________________________________________________
име:


коментар:


код:


РЕКЛАМА
FULLMAX Center